Zorg en dwang: Bestuurlijke afspraken en inspiratiedag

Wzd

Geplaatst op: 14 februari 2024

Bestuurlijke afspraken Wzd

Op vrijdag 2 februari 2024 heeft BVKZ haar handtekening gezet onder de bestuurlijke afspraken over de uitvoering van de Wet zorg en dwang (Wzd). BVKZ is actief betrokken geweest bij de ontwikkeling van deze nieuwe bestuurlijke afspraken, samen met een groot aantal andere branche- en cliëntorganisaties.

Aanleiding is de dagelijkse praktijk bij de uitvoering van deze wet. Veel zorgorganisaties en cliënten lopen regelmatig tegen problemen aan. Daarom zijn er afspraken gemaakt om de uitvoering van de wet gemakkelijker te maken. Deze afspraken gelden al vanaf 1 januari 2024 en lopen vooruit op de wetsevaluatie die aan het einde van het jaar plaatsvindt.

Informatie over de afspraken

In ons eerdere nieuwsbericht heeft u kunnen lezen welke afspraken er zijn aangepast. Binnenkort delen we nog meer informatiemateriaal hierover met u. Houd hiervoor onze nieuwsbrief in de gaten.

Inspiratiedag zorg & dwang 

Voor medewerkers van de kleinschalige zorgorganisaties organiseren we, samen met een aantal andere brancheorganisaties en Vilans, een inspiratiedag zorg & dwang op dinsdag 12 maart 2024. Tijdens deze dag zijn er allerlei lezingen, presentaties en workshops. Ontmoet collega’s en ontdek welke rol u als zorgprofessional speelt in de passende zorg voor de cliënt en hoe u met de dilemma’s kunt omgaan. Let op: vol is vol.

Klik hier voor meer info en aanmelden


E-learnings voor BVKZ leden

Als lid van BVKZ heeft u toegang tot de BVKZ Academie Shop. Hier kunnen leden, tegen een gereduceerd tarief, e-learnings (met accreditatiepunten) aankopen, toewijzen en volgen. 

Voor de Wet zorg en dwang (Wzd) biedt BVKZ een aantal e-learnings aan. Deze zijn geaccrediteerd door V&VN met 1 accreditatiepunt.

Bekijk het e-learning aanbod

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.