Rookvrije Zorg activiteiten 2024 en 2025

Geplaatst op: 24 april 2024

Rookvrije Zorg activiteiten

BVKZ zet zich in voor een rookvrije zorg in 2030. We werken samen met Federatie Landbouw en Zorg (FLZ) om u als zorgaanbieder hierin te ondersteunen. Onderstaand het statement dat wij naar buiten brengen en een overzicht van de activiteiten die we aanbieden.

Activiteiten

2024 en 2025 gebruiken wij om BVKZ leden en leden van FLZ uit te nodigen deel te nemen aan de bijeenkomsten over Rookvrije Zorg. In elke regio organiseren wij een bijeenkomst. Daarnaast worden er online vragenuren en een webinar over Rookvrije Zorg aangeboden. Deze bijeenkomsten worden geleid door Trijnie Rozema en Anton van Balkom, beiden al eerder actief als aanjagers voor de Rookvrije GGZ.

Statement

Vanuit BVKZ en FLZ maken we ons sterk voor het belang van een gezonde en veilige omgeving voor cliënten, medewerkers en bezoekers. We ondersteunen de beweging naar een volledig rookvrije zorgomgeving in 2030. Hierin volgen wij het Nationaal Akkoord Rookvrije Zorg. We moedigen het stoppen met roken aan en bieden ondersteuning aan onze leden, in de kleinschalige zorg en de landbouwzorg, die deze stap willen zetten. Het doel is om een rookvrije omgeving te creëren waar medewerkers, bezoekers, zorgvragers en leveranciers niet langer roken. Het streven is om dit in 2030 gerealiseerd te hebben. Samen werken we aan een gezondere toekomst, waarin roken geen plaats heeft.

We willen u als zorgaanbieder ondersteunen door middel van kennis, motivatie en vooral inspiratie. De gezamenlijke verantwoordelijkheid om Rookvrije Zorg, als onderdeel van een Rookvrije Generatie te bereiken, staat hierin centraal. 

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.