Vernieuwd Wzd stappenplan bestuurlijke afspraken 2024

Wzd

Geplaatst op: 24 april 2024

Wzd stappenplan bestuurlijke afspraken

Vanaf 1 januari 2024 gelden er nieuwe bestuurlijke afspraken rondom de Wet Zorg en Dwang (Wzd). De belangrijkste aanpassing is de overgang van een statisch stappenplan naar een cyclisch stappenplan voor besluitvorming over onvrijwillige zorg en maatwerk in de evaluatie daarvan. Deze afspraken lopen vooruit op de wetsevaluatie die aan het einde van het jaar plaatsvindt.

Nieuw stappenplan

Er is vernieuwd informatiemateriaal beschikbaar waarin het Wzd-stappenplan, op basis van deze nieuwe afspraken, overzichtelijk is weergegeven.

Wzd stappenplan bestuurlijke afspraken 2024

Het is mogelijk om het Wzd stappenplan als handig zakkaartje te ontvangen. U kunt maximaal 100 stuks gratis aanvragen.

Zakkaartje aanvragen

Digitale bijeenkomsten

In de digitale bijeenkomsten ‘Aan de slag met de Wzd wijzer’ vertelt Vilans u alles over de Wzd wijzer. In 5 thema’s, met een totaal van 20 opdrachten, doorloopt u met collega’s van A tot Z informatie over de Wet zorg en dwang. In de Wzd-wijzer bespreekt, herkent en voorkomt u aan de hand van interessante casuïstiek, duidelijke video’s en interactieve quizzen onvrijwillige zorg! Bekijk de agenda op onze website voor alle datums. 

Agenda bekijken

Bron: Ministerie VWS


E-learnings voor BVKZ leden

Als lid van BVKZ heeft u toegang tot de BVKZ Academie Shop. Hier kunnen leden, tegen een gereduceerd tarief, e-learnings (met accreditatiepunten) aankopen, toewijzen en volgen. 

Voor de Wet zorg en dwang (Wzd) biedt BVKZ een aantal e-learnings aan. Deze zijn geaccrediteerd door V&VN met 1 accreditatiepunt.

Bekijk het e-learning aanbod

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.