Kent u iemand die wil wonen in een wooninitiatief? Wijs hem of haar op GesprekEigenRegie.nl

Geplaatst op: 29 april 2024

GesprekEigenRegie.nl

Wie wil wonen in een wooninitiatief, waar ook zorg wordt geboden, wil zoveel mogelijk leven op zijn eigen manier. Daarom is het belangrijk om vooraf in gesprek te gaan met de leiding en de zorgaanbieder. Maak in het gesprek de persoonlijke wensen duidelijk en bespreek samen wat wel en niet mogelijk is.

In dat gesprek de juiste vragen stellen, kan voor ouderen of mensen met een beperking en mensen met psychiatrische problematiek behoorlijk lastig zijn. Daarom is de website GesprekEigenRegie.nl ontwikkeld.

GesprekEigenRegie.nl geeft inzicht in de onderwerpen die van belang zijn, reikt vragen aan om te stellen tijdens het gesprek met het wooninitiatief en zorgaanbieder, en biedt de mogelijkheid om aan de hand daarvan een persoonlijke vragenlijst samen te stellen en de antwoorden te beoordelen.

Video

Benieuwd naar wat de website GesprekEigenRegie.nl in de praktijk kan betekenen? In onderstaande video legt Roy den Breejen uit hoe de website hem, als cliënt, kan helpen. Zijn begeleider, Sander Redelijkheid en zorgondernemer Theo Leeuwestein (Zorghuis Alblasserwaard en lid van BVKZ), vertellen hoe het hen in een gesprek kan ondersteunen. Angeline Ackermans, directeur van BVKZ, geeft een toelichting namens de samenwerkende organisaties, op de totstandkoming van de website.

Video voor zorgprofessionals

Kent u iemand voor wie GesprekEigenRegie.nl waardevol kan zijn? Wijs hem of haar dan op de website of download en deel de flyer.

Flyer voor bewoners

Flyer voor zorgprofessionals

GesprekEigenRegie.nl wordt gedragen door de samenwerkende organisaties: Per Saldo, Branchevereniging Kleinschalige Zorg (BVKZ), MIND, Naar Keuze, KenniZ en Landelijke Vereniging van Oudereninitiatieven en wordt gefinancierd door het Ministerie van VWS.

Video voor bewoners

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.