Digitale en fysieke bijeenkomsten in het voorjaar

Geplaatst op: 8 mei 2024

Digitale en fysieke bijeenkomsten

Dit voorjaar organiseren veel organisaties een aantal fysieke en digitale bijeenkomsten rondom allerlei thema’s. We hebben ze hieronder voor u op een rijtje gezet.

Regiodagen Ketenbureau i-Sociaal Domein

Het ketenbureau i-Sociaal Domein organiseert ook in mei en juni weer vier regiodagen. Op deze dagen kunt u uw praktische kennis van het sociaal domein bijspijkeren en krijgt u meer inzicht in de processen van gemeenten en zorgaanbieders.

Dinsdag 21 mei – Hoorn

Dinsdag 28 mei – Roermond

Dinsdag 4 juni – Utrecht

Dinsdag 11 juni – Dordrecht

Regiobijeenkomsten – Agressie in zorg en welzijn en het doen van aangifte

Agressie tegen medewerkers in zorg en welzijn is onacceptabel, maar komt helaas veel te vaak voor. Het is belangrijk om aangifte te doen; dit is een van de dingen die u kunt doen en het geeft een krachtig signaal af voor zowel dader als medewerker. Dit wordt echter nog weinig gedaan. Het ministerie van VWS organiseert dit jaar daarom 10 regionale bijeenkomsten om de aangiftebereidheid te vergroten.

Aanmelden regiobijeenkomsten

Regiobijeenkomst – Simpel Switchen

Voor zorgprofessionals, die te maken hebben met cliënten die de stap van uitkering naar (beschut) werk willen maken of terug, is er het programma Simpel Switchen. In mei en juni worden er vanuit het programma verspreid door het land regiobijeenkomsten georganiseerd. In één middag wordt u bijgepraat over de laatste ontwikkelingen.

Donderdag 23 mei – Zwolle

Dinsdag 11 juni – Utrecht

Donderdag 20 juni – Den Bosch

Donderdag 27 juni – Alkmaar

Week van de infectiepreventie

Aandacht voor goede infectiepreventie is belangrijk. Daarom organiseren de Regionale Zorgnetwerken Antimicrobiële Resistentie van 27 mei tot 31 mei de 5e editie van de Infectiepreventieweek. In deze week zijn er verschillende webinars te volgen. Op 17 juni is er een inspiratiebijeenkomst: Samen thuis in infectiepreventie.

Aanmelden inspiratiebijeenkomst

Leerkringen MGZ in de regio

Vilans organiseert twee digitale leerkringen medisch generalistische zorg in de regio. De eerste bijeenkomst (4 juni) gaat in op stepped care: samenwerking huisarts en SO in de eerste lijn. De tweede bijeenkomst (18 juni) heeft als onderwerp ‘zorg op afstand- beter samenwerken door triage op afstand.

Bijeenkomst dinsdag 4 juni

Bijeenkomst dinsdag 18 juni

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.