Platform 1Sociaal Domein

Geplaatst op: 8 mei 2024

1Sociaal Domein

1Sociaal Domein is een platform waar iedereen werkzaam in of rondom de zorg kennis kan uitwisselen. Anders dan de naam in eerste instantie doet vermoeden, geldt dit voor alle zorgdomeinen en financieringsvormen. Elke zorgprofessional kan zich aanmelden. Denk aan verpleegkundigen, ervaringsdeskundigen, huisartsen, begeleiders, beleidsmakers van gemeenten en VWS, maatschappelijk werkers, jeugdprofessionals, etc. Vanuit BVKZ hebben we onlangs uitgebreider kennisgemaakt met dit platform en vertellen we graag over de werkwijze en voordelen.

Werkwijze

U maakt een account op de website aan en kunt vanaf dat moment zelf vragen stellen of reageren op vragen van andere zorgprofessionals. Daarnaast kunt u lid worden van verschillende expertise-channels. Voorbeelden hiervan zijn integraal werken in de wijk, platform vakmanschap jeugd en palliatieve aanpak. Ook in de regio wordt expertise gedeeld in een apart channel, waardoor regionale samenwerking mogelijk is.

Voordelen

U kunt op een laagdrempelige manier inhoudelijke zorgvragen stellen aan andere zorgprofessionals (ruim 30.000). Soms worden er ook vragen gesteld vanuit beleidsmakers, die graag het beleid goed laten aansluiten op de praktijk. Expertise en voorbeelden vanuit de kleinschalige zorg zijn hierin bijzonder waardevol. Ook kunt u in de expertise- of regiochannels deelnemen aan kennisbijeenkomsten of leersessies. Als (jeugd)professional kunt u door deelname aan dit platform ook punten voor uw (SKJ-)registratie behalen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.