Vacature beleidsmedewerker

vacature

Geplaatst op: 3 maart 2023

Kom jij ons team versterken? Wij zijn op zoek naar een beleidsmedewerker die onze leden verder helpt ontwikkelen en namens onze leden de stem is richting de politiek.

Wie zijn wij?

Branchevereniging Kleinschalige Zorg (BVKZ) behartigt de belangen van kleinschalige innovatieve zorgbedrijven, die de (man)kracht niet hebben om hier zelf invulling aan te geven. Dit doen wij bij o.a. het ministerie van VWS, gemeenten en financiers van zorg en welzijn, Inspectie en de Nederlandse Zorgautoriteit. De vereniging laat het geluid horen van ondernemers die kleinschalige zorg bieden, de zorg-mkb-ers. Onze leden zijn zorgondernemers die actief zijn in de ouderenzorg, gehandicaptenzorg, jeugdzorg en/of ggz.

Naast belangenbehartiging bieden wij diverse diensten aan onze leden. Denk hierbij aan het informeren en adviseren van leden via onze nieuwsbrief, website en helpdesk. Daarnaast faciliteren we de leden met kennis en hebben we een kennisplein ontwikkeld met vele documenten, handreikingen en formats over diverse thema’s. Tevens beschikken we over de BVKZ Academie en BVKZ Academie Shop waar we e-learnings en webinars voor (laten) ontwikkelen. Natuurlijk vinden we het ook belangrijk om de leden persoonlijk te zien en te spreken. Daarvoor organiseren we ledenbijeenkomsten en gaan we bij leden op werkbezoek.

Meer informatie over BVKZ

Wat ga jij doen?

Als beleidsmedewerker ga je aan de slag op verschillende dossiers. Je kunt vragen op onze helpdesk krijgen over contractering en aanbesteding van zorg, over kwaliteitssystemen of een kwaliteitskader of welke CAO moet worden nageleefd. Natuurlijk zijn er op dit moment veel vragen over corona (compensatie), energiekosten, beleidsontwikkelingen en de invloed daarvan op de kleinschalige zorgaanbieders. Je bezoekt de website van Tweede Kamer, neemt de agenda van de commissievergaderingen door en bepaalt of we hier een reactie op moeten gaan geven. Na een Algemeen Overleg van de minister met de Tweede Kamer neem je de kamerstukken door op relevante informatie voor onze leden. Dagelijks surf je het internet af en lees je veel nieuwsbrieven om alle ontwikkelingen in de zorgsector te volgen, selecteer je de belangrijkste onderwerpen voor onze leden en maak je hier nieuwsberichten van voor onze nieuwsbrief. Over nieuwe ontwikkelingen of thema’s waar veel vragen over gesteld worden, organiseer je kennisbijeenkomsten met gastsprekers die we geheel volgens deze tijd via webinars aanbieden. Met onze samenwerkingspartner zorg je ervoor dat het aanbod van e-learnings op onze BVKZ Academie Shop gaat groeien.

Je functie is heel divers. Je richt je op de ondersteuning van de 5 pijlers van onze vereniging: belangen behartigen, informeren en adviseren, kennis delen en verbinden van leden:

  • Voor de belangenbehartiging door de vereniging verzamel en analyseer je informatie over in- en externe ontwikkelingen, veranderingen in de wet- en regelgeving, financiering van de zorg en trends in de maatschappij op het gebied van zorg, dienstverlening en welzijn. Je adviseert de directie en collega’s over de ontwikkelingen ten behoeve van de belangenbehartiging en bereidt in samenwerking met de andere beleidsmedewerkers consultaties en (beleids)notities voor.
  • Als beleidsmedewerker ben je de eerste contactpersoon van de helpdesk om de (potentiele) leden te informeren en te adviseren. Je beantwoordt complexe vragen op het gebied van wet- en regelgeving, financiering en contractering, kwaliteit en veiligheid, arbeidszaken en deskundigheid en bedrijfsvoering en governance.
  • Je bent binnen de vereniging een belangrijke informatiebron. Voor onze wekelijkse nieuwsbrief verzamel je informatie en stel je korte nieuwsberichten op.
  • Je vertaalt de landelijke ontwikkelingen in toepasbaar beleid, handreikingen, formats of notities voor onze leden zodat zij dit kunnen gebruiken bij de implementatie in hun eigen organisatie. Deze documenten zijn onderdeel van ons BVKZ Kennisplein dat door jou wordt beheerd en geactualiseerd.
  • Voor de verbinding met onze leden organiseer je bijeenkomsten/webinars en benader je daarvoor interessante gastsprekers.
  • Je bent de coördinator van BVKZ Academie en zorgt in samenwerking met collega’s ervoor dat de BVKZ Academie wordt gevuld met e-learningmodules en webinars.

Dit ben jij

  • Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal Hbo/WO-niveau.
  • Je hebt kennis van en ervaring in of met de zorgsector en bent bekend met de wet- en regelgeving, financiering en kwaliteit in de zorg.
  • Je bent klantgericht, creatief, proactief, innovatief en resultaatgericht.
  • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden en hebt een makkelijke pen om (beleids)notities te schrijven.

Wat hebben wij te bieden?

Je komt werken in een klein team dat zich inzet voor ruim 350 leden (kleinschalige zorgaanbieders). De werkzaamheden vinden in principe plaats vanuit ons kantoor in Oosterhout NB.

We bieden je een functie voor 24-32 uren per week (waarbij dinsdag en woensdag verplichte werkdagen zijn).  

De arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op CAO VVT waarbij de functie is ingedeeld in FWG 55-60 afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast heb je recht op een pakket mooie arbeidsvoorwaarden waaronder een structurele eindejaarsuitkering en deelname aan een goed pensioenfonds (Zorg en Welzijn).

Passen jij en BVKZ bij elkaar?

Laat het ons weten! Solliciteer dan vóór 1 april 2023 en stuur jouw motivatiebrief en CV naar [email protected]. De gesprekken vinden plaats in de week van 3 april 2023 (week 14)  

Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Angeline Ackermans via [email protected].

Solliciteer direct

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.