Corona steunmaatregelen

Geplaatst op: 9 december 2021
Laatste update: 21 november 2022 - subsidie coronabanen en coronasteun wijkverpleging

Corona steunmaatregelen 

Coronabanen in de zorg (COZO) 2022

Coronabanen in de zorg (COZO) zijn tijdelijke ondersteunende banen in de zorg. De coronabanen zijn bedoeld om zorgmedewerkers te ontlasten bij de buitengewoon hoge zorgvraag van corona. De subsidieregeling COZO financiert de loonkosten tot een maximum van 120% van het wettelijk minimumloon. Zorgorganisaties kunnen met de subsidieregeling voor 2022 aanspraak maken op subsidie voor coronabanen voor de periode van 1 januari 2022 tot en met 30 juni 2022. U kunt de ze subsidie aanvragen tot en met dinsdag 6 december om 17:00 uur.

Meer informatie over COZO

Bekijk hier de voorwaarden

Vraag hier de subsidie aan

Coronasteun wijkverpleging 2022

De wijkverpleging krijgt over de eerste vier maanden van 2022 toch ondersteuning in de coronakosten. Minister Helder en Kuiper schrijven dit in een brief aan de kamer. Ze willen de wijkverpleging compenseren voor deze periode omdat organisaties, door het hoge ziekteverzuim, duurdere externe krachten moesten inzetten. Deze kosten zijn hoger dan voorzien en ook hoger dan door middel van eerdere regelingen gecompenseerd kunnen worden. Dit betekent ook dat de continuïteit van zorg onder druk staat.

Subidie voor behoud zorgmedewerkers long-covid

Werkgevers kunnen vanaf 15 juni 2022 subsidie aanvragen, om zorgmedewerkers met post-covidklachten langer in dienst te houden. Met de subsidie worden werkgevers gestimuleerd, samen met de medewerker te blijven werken aan herstel en re-integratie. Het doel is om de zorgmedewerkers te behouden voor de zorg. U kunt subsidie aanvragen van 1 november 2022 tot en met 31 januari 2023. Dit is de derde en tevens laatste aanvraagronde.

Vraag hier de subsidie aan

Bekijk hier het aanvullend nieuwsbericht van 22 september 2022

Meerkosten sociaal domein

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft inmiddels de definitieve informatie gepubliceerd over de corona meerkostenregeling in 2022. 

Lees het nieuwsbericht over de meerkosten sociaal domein 2022

Meerkostenvergoeding Zvw en Wlz

Lees het nieuwsbericht over de meerkostenvergoeding Zvw en Wlz

Aanvulling vergoeding coronakosten zorgaanbieders Wlz

Coronaregeling 2021 voor wijkverpleging definitief vastgesteld

PCR-Test en extra kosten regeling Wlz 

Covid compensatieregeling Zvw 2021 

Aanpassing beleidsregel extra kosten Wlz 2022 

NOW 8

Werkgevers kunnen ook voor de maanden januari, februari en maart de NOW aanvragen zodat ze hun personeel kunnen doorbetalen.  De werkgever moet een minimaal 20% omzetverlies hebben en blijft het vergoedingspercentage 90%. Aanvragen kan tot en met 2 juni 2023.

Voorwaarden

NOW 8 aanvragen

Betalingsregeling voor schulden

Het kabinet ondersteunt ondernemers en werkende die getroffen zijn door de coronacrisis en schulden hebben opgebouwd. De opgebouwde betalingschuld kan in vijf jaar worden terugbetaald. Voor ondernemers met problematische schulden zijn er mogelijkheden om schuldhulpverlening te krijgen via de gemeente. Daarnaast neemt de Belastingdienst in de periode van 1 augustus tot 30 september 2022 genoegen met hetzelfde uitkeringspercentage als andere schuldeisers (in plaats van het dubbele percentage dat normaal wordt gehanteerd).

Overzicht algemene steun- en herstelpakket

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.