Coronaregeling 2021 voor wijkverpleging definitief vastgesteld

Wijkverpleging | Zvw

Geplaatst op: 17 februari 2022

Coronaregeling 2021 wijkverpleging

coronaregeling-2021-wijkverplegingIn ons nieuwsbericht van 27 januari jl. informeerden wij u over de uitwerking en regeling meerkosten Zvw. De regeling is verder uitgewerkt.

Financiële compensatie

Net als in 2020 krijgen zorgaanbieders van wijkverpleging, geriatrische revalidatiezorg (GRZ) en eerstelijnsverblijf (ELV) ook voor 2021 financiële compensatie via regelingen van ZN. Daarmee komen zorgverzekeraars de zorgaanbieders financieel tegemoet in de kosten die gemaakt zijn tijdens de coronapandemie. De regeling bevat een component voor meerkosten en kent een compensatieregeling voor omzetuitval ELV/GRZ.

Uitwerking regeling

De regeling 2021 was al eerder op hoofdlijnen vastgesteld in samenspraak met brancheorganisaties. De afgelopen maanden zijn de vergoedingspercentages uitgewerkt op basis van onderzoek en landelijke data. Ze staan in een brief op de website van Zorgverzekeraars Nederland. De komende tijd worden de regelingen verder uitgewerkt voor wat betreft de uitvoering.

Bekijk hier de brief

BVKZ signaleert samen met andere branches dat de regeling niet alle corona gerelateerde kosten vergoedt en dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen grote – en kleinschalige zorgaanbieders. Ook maken we ons zorgen over de willekeur die mogelijk kan ontstaan als (kleinschalige)zorgaanbieders één op één moeten gaan ‘onderhandelen’ met zorgverzekeraars over de continuïteit als deze door de regelingen toch in gevaar komt. We vrezen met name voor de positie van de niet-gecontracteerde zorgaanbieders.

 

We houden de ontwikkelingen in de gaten en waar mogelijk zullen we onze zorgen delen met partijen die aan de onderhandelingstafel zitten.

 

Bron: ZN

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.