Tot € 1.000,- voor een cursus of opleiding met STAP

Zorgmedewerkers, Zorgaanbieders

Geplaatst op: 23 juni 2022

Nieuwe ronde STAP-budget 

Meer werkplezier of uitdaging in uw baan? Vanaf vrijdag 1 juli 10:00 uur kunt u weer tot €1.000,- STAP-budget aanvragen. Al een kleine 80.000 mensen volgen op dit moment een cursus of opleiding via STAP. Met het STAP-budget kunt u één keer per jaar tot € 1.000 subsidie krijgen voor het volgen van een training, cursus of opleiding. Het STAP-budget helpt u te blijven ontwikkelen. Om zo meer plezier in uw werk te krijgen, meer te kunnen verdienen of nieuwe kansen te krijgen.

Hoe vraagt u STAP aan?

Er zijn momenteel ongeveer 20.000 cursussen of opleidingen die u kunt volgen. Het is slim om alvast na te denken over welke cursus of opleiding u wilt volgen en in het scholingsregister te kijken of u daar het STAP-budget voor kunt krijgen. Om STAP-budget aan te vragen, doorloopt u vier stappen:

  1. Meld u aan voor de opleiding, cursus of training die u wilt volgen. Dat kunt u al vóór 1 juli doen. Na uw aanmelding ontvangt u een digitaal STAP-aanmeldingsbewijs van de opleider.
  2. Ga nu naar het STAP-portaal, vraag een STAP-budget aan en upload het aanmeldingsbewijs.
  3. Na goedkeuring van UVW wordt het STAP-budget uitbetaald aan de opleider en kunt u aan de slag met uw cursus of opleiding.
  4. Binnen drie maanden na het afronden van de opleiding, cursus of training controleert het UWV of de scholing is afgerond en of aan alle eisen voor de subsidie is voldaan.

Gratis scholing via Nederland Leert Door

U kunt ook gratis online scholing volgen via Nederland Leert Door. Dat is één van de andere subsidieregelingen van de overheid die u helpt bij het vinden, behouden of veranderen van werk. Het scholingsaanbod van Nederland Leert Door telt ruim 800 opleidingen. Er zijn dit jaar circa 55.000 trajecten beschikbaar.

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.