Overheid stimuleert leren en ontwikkelen met subsidie voor beroepsbevolking en ondernemers

Zorgmedewerkers, Zorgaanbieders

Geplaatst op: 3 maart 2022

subsidie-leren-en-ontwikkelenSubsidie leren en ontwikkelen

Vorige week informeerde we u al over het STAP-budget dat u kunt aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil met deze subsidieregeling het leren en ontwikkelen voor beroepsbevolking en ondernemers stimuleren. Naast het STAP-budget zijn er nog twee andere subsidieregelingen, namelijk Nederland leert door en de SLIM-regeling.

Werkgevers die hun mensen in staat stellen te blijven leren, weten de beste mensen aan zich te binden en maken daarmee hun bedrijf succesvoller. Bovendien hebben werknemers die blijven leren meer plezier in hun werk en een grotere kans op de arbeidsmarkt.

  • STAP-budget: werkenden en werkzoekenden kunnen een STAP-budget van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Mensen kunnen deze subsidie gebruiken voor het volgen van een training, cursus of opleiding. In 2022 zijn er in totaal 5 aanvraagtijdvakken voor het STAP-budget.
  • Nederland leert door: via de subsidieregeling NLLD is het mogelijk gratis scholing te volgen. Ook in 2022 zijn er weer circa 55.000 trajecten beschikbaar, van een opleiding over het omgaan met materialen in de bouw tot een training samenwerken in projecten.
  • SLIM-regeling: in het mkb is het minder gewoon dat medewerkers leren en ontwikkelen tijdens hun werk. Om leren en ontwikkelen in het mkb vanzelfsprekend te maken, is er de SLIM-regeling. De regeling kan onder andere worden ingezet voor loopbaan- en ontwikkeladviezen voor werknemers.

Voor meer informatie over de verschillende regelingen kunt u terecht op hoewerktnederland.nl

Om het STAP-budget onder de aandacht te brengen is er een toolkit gepubliceerd. In de toolkit vindt u basisteksten en Q&A’s, afbeeldingen, posters, een factsheet en andere materialen

Toolkit STAP-budget

De toolkits voor Nederland leert door en de SLIM-regeling zijn later beschikbaar. Zodra deze beschikbaar zijn wordt u hierover geïnformeerd.

Vragen

Hebt u vragen over deze mail of de toolkit? Neem contact op met Kirsten Ohlsen en Thijs Ros van PR-bureau HvdM. Zij zijn bereikbaar via k.ohlsen@hvdm.nl en t.ros@hvdm.nl

Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.