STAP-budget voor scholing

Zorgmedewerkers

Geplaatst op: 24 februari 2022

STAP-budget

stap-budgetWerkenden en werkzoekenden kunnen vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. U kunt deze subsidie gebruiken voor het volgen van een training, cursus of opleiding. Het STAP-budget vervangt de fiscale aftrekpost voor opleidingen die gold tot en met 2021.

Zorgverleners

Als zorgverlener kunt u een branche-erkende scholing volgen omdat u zich wilt laten (her)registreren, voor uw beroepsontwikkeling of omdat u een certificaat of erkenning van uw competenties wilt krijgen.

STAP-Portaal

Vanaf 1 maart 2022 kunt u als werkende en werkzoekende het STAP-budget aanvragen via het STAP-Portaal.  Dit kan per persoon 1 keer per jaar.

STAP-Portaal

Er is wel een aantal voorwaarden. Bijvoorbeeld dat u 18 jaar of ouder bent en dat u nog geen AOW ontvangt. Ook moet de training, cursus of opleiding die u wilt volgen in het STAP-scholingsregister staan. De opleidingen dienen branche-erkend te zijn. Deze opleidingen richten zich vooral op praktische beroepsontwikkelingen en vakbekwaamheid zoals:

  • Omgaan met gedragsproblemen en agressie
  • Multidisciplinair samenwerken
  • Werkplezier en vitaliteit
  • Systeemgerichte traumabehandeling

Via het STAP-scholingsregister kunt u kijken of uw opleiding in aanmerking komt.

Bekijk het STAP-scholingsregister

Bron: Rijksoverheid

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.