Aansluitingen op het PGB Portaal

pgb

Geplaatst op: 18 november 2021

PGB Portaal BVKZ

mijn-pgb-portaal-bvkzIn de nieuwsbrief van september maakten we melding van de aansluitingen in oktober. Inmiddels zijn deze aansluitingen een feit en zijn er wederom drie regio’s aangesloten: Midden-IJssel (Zorgkantoor ENO), Haaglanden Zorgkantoor (CZ) en Utrecht (Zorgkantoor Zilveren Kruis). Op 13 oktober dit jaar zijn 6200 budgethouders, van bovengenoemde zorgkantoren, overgestapt op het PGB Portaal.

Met de aansluiting in oktober is een kwart van alle budgethouders aangesloten en bijna de helft van alle budgethouders met een Wlz-budget. Volgend jaar worden de resterende Zorgkantoren aangesloten op het portaal.

Aansluiting van gemeenten

Het streven is nog steeds om begin volgend jaar te starten met de aansluiting van budgethouders en zorgverleners van (pilot) gemeenten. De voorbereidingen zijn gestart voor de daadwerkelijke aansluiting en de eerste geïnteresseerde gemeenten hebben zich gemeld.

Tijdens de aansluitfase wordt deze eerste groep gemeenten intensief begeleid. Het gaat in eerste instantie om een selecte groep om in de praktijk te ervaren welke specifieke situaties bij gemeenten vragen om een gedifferentieerde aanpak tijdens de landelijke implementatie. Zo verschillen gemeenten onderling in ICT-systemen en in de organisatie van de uitvoering van het PGB.

Deze eerste aansluiting gaat, vooraf aan de start van de landelijke invoering van het PGB2.0-systeem door gemeenten, in 2022. Gemeenten volgen hiermee qua aanpak het scenario dat ook voor zorgkantoren is gebruikt en waarmee goede ervaringen zijn opgedaan; Zorgvuldigheid boven snelheid.

BVKZ

Bij elke aansluiting werkt BVKZ nauw samen met ketenpartners om de toegang tot het portaal voor de zorgaanbieders te faciliteren en waar nodig te ondersteunen. We zijn dan ook trots op onze betrokkenheid en de rol die we kunnen nemen bij de ontwikkeling van het PGB portaal. Lees ook ons interview met de Vereniging Nederlandse Gemeenten. VNG interviewde BVKZ directeur Mark van Barschot en senior beleidsmedewerker Angeline Ackermans over PGB 2.0 en de rol die BVKZ speelt bij de ontwikkeling en invoering van het portaal. 

Interview met VNG

Door alle ketenpartners wordt gezamenlijk veel tijd besteed aan de ontwikkeling van een samenhangende set van communicatiemiddelen. Die moet ervoor zorgen dat budgethouders, vertegenwoordigers en zorgverleners weten wat zij moeten doen in de overgangsperiode, laten inzien dat het PGB Portaal hen goed ondersteunt in het beheer van de pgb-administratie en hen begeleiden in de eerste stappen in het portaal. 

Lees meer over het PGB Portaal

Heeft u vragen over het portaal? Neem dan contact met ons op via [email protected]. Voor meer informatie voor zorgverleners kunt u terecht op de website van Mijn PGB

Heeft u door het lezen van dit artikel interesse in onze branchevereniging bekijk dan voor meer informatie onze website of neem contact met ons op via [email protected] of 0162 69 60 60. We staan u graag persoonlijk te woord. 

Ik wil lid worden

Door: Angeline Ackermans – Senior beleidsmedewerker BVKZ

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.