Zorgbonus

Zorgmedewerkers

Geplaatst op: 27 mei 2021

In ons nieuwsbericht van 22 april jl. informeerde wij u over het vervolg van de zorgbonus. Inmiddels is er nieuwe berichtgeving.

Demissionair minister Hugo de Jonge (VWS) verwacht dat de voorwaarden en vereisten voor de tweede zorgbonus rond 15 juni 2021 worden bekendgemaakt. Rond die tijd wordt ook een aanvraagloket geopend. Dat schrijft de bewindspersoon in een Kamerbrief over de ontwikkelingen rondom de coronacrisis. Afhankelijk van het aantal aanvragen van zorgaanbieders kunnen hun medewerkers een netto-uitkering ontvangen van tussen de 200 en 240 euro. Nu al is bekend dat de tweede zorgbonus opnieuw beschikbaar is voor medewerkers van apotheken die een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd tijdens de coronacrisis.

Het is volgens het kabinet aan de zorgaanbieder om te beoordelen of een medewerker, die maximaal twee keer modaal mag verdienen, een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd. Om ervoor te zorgen dat zij nog in 2021 de bonus aan zorgmedewerkers kunnen uitbetalen, wil minister De Jonge een aanvraagloket voor de zomer openstellen. Dat gebeurt naar verwachting rond 15 juni.

Het aantal aanvragen voor de eerste zorgbonus in 2020 lag een stuk hoger dan het kabinet had verwacht. Toen werd het budget voor de bonus ruim overschreden, en keerde de overheid meer dan twee miljard euro uit aan zorgmedewerkers. Om opnieuw alle zorgmedewerkers in aanmerking te laten komen voor een bonus, valt die in 2021 lager uit.

Bonus voor pgb-zorgverleners van maart/april 2021

Vanaf 1 maart tot en met 12 april 2021 konden budgethouders een bonus aanvragen voor hun pgb-zorgverleners. Half mei 2021 hoorden zij of hun zorgverlener aan de voorwaarden voldeed. Krijgt uw zorgverlener een zorgbonus? Dan betaalt de Sociale Verzekeringsbank deze morgen – op 28 mei 2021 uit. Bekijk de voorwaarden voor de pgb-zorgbonus.

Lees meer over de bonus 2021 in de kamerbrief.

Vraag en antwoord zorgbonus

Bron: Rijksoverheid

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.