Versnelling boostercampagne

Zorgmedewerkers

Geplaatst op: 16 december 2021

Versnelling boostercampagne

versnelling-boostercampagneN.a.v. de persconferentie dinsdag jl. is bekend gemaakt dat de boostercampagne versneld zal gaan worden. Dit heeft ook gevolgen voor de boostervaccinatie van zorgmedewerkers. Eén van de gevolgen is dat de periode tussen de laatste vaccinatie en de booster is verkort. Dat heeft ook impact op het uitnodigingstraject voor zorgmedewerkers. Hier vindt u de aangepaste werkinstructie.

Aangepaste werkinstructie

Deze is op enkele punten aangepast:

  • Er moet nu minimaal 3 maanden zitten tussen de laatste vaccinatie en de booster.
  • De European Medicines Agency (EMA) en de European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC) hebben gezamenlijk bepaald dat het interval kan worden teruggebracht naar 3 maanden als dit nodig zou zijn in het belang van de publieke gezondheid. In Nederland is dit nu van belang in verband met de opkomst van de Omikronvariant.
  • De zorgmedewerker wordt vanaf half december via sms-/e-mail uitgenodigd om een afspraak te maken bij de GGD. De tijd tussen het aanmelden in de wachtrij en de oproep is maximaal 2 weken. Iedere zorgmedewerker wordt eerder opgeroepen dan dat zij via reguliere oproepen op geboortejaar aan de beurt zijn.

Uitnodigingsbrief

  • De standaard uitnodigingsbrief is aanpast in verband met de wijziging in de periode tussen de laatste vaccinatie en de booster.
  • Zorgorganisaties die unieke codes ontvangen krijgen vanaf heden de aangepaste versie van de uitnodigingsbrief.
  • De eerder aan zorgorganisaties toegestuurde en gebruikte uitnodigingsbrief kan nog steeds gebruikt worden.

Update toeleidingstraject

Inmiddels hebben ruim 3.000 zorgorganisaties zich aangemeld. Het grootste gedeelte van hen heeft verzoek ontvangen om het benodigd aantal codes door te geven én via een of meerder e-mails deze ontvangen. Tot op heden hebben ruim 30.000 zorgmedewerkers zich aangemeld op www.wachtrijbooster.nl. Ca. 12.000 van hen hebben gistermiddag een oproep ontvangen om een afspraak te maken voor vaccinatie.

Meer informatie

3 maanden tussen laatste vaccinatie en booster

Informatie boostervaccinatie

Aanpak boostervaccinatie

Lees onze Corona FAQ voor meer corona gerelateerde onderwerpen

Bron: RIVM

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.