Vernieuwde handreiking starten met KIK-V

Verpleeghuiszorg

Geplaatst op: 24 februari 2022

Vernieuwde handreiking starten met KIK-V

Vernieuwde handreiking starten met KIK-VDe handreiking ‘Starten met KIK-V’ is vernieuwd. Ervaring, kennis en tools die het afgelopen jaar zijn opgedaan en ontwikkeld, zijn in de nieuwe versie verwerkt.

De handreiking leidt zorgaanbieders stap voor stap door het implementatieproces van KIK-V, het programma om de Keteninformatie over de Kwaliteit van de Verpleeghuiszorg te verbeteren. Doel van dit programma is om de uitvragen van gegevens beter op elkaar en op de kwaliteitsinformatie die al bij zorgaanbieders aanwezig is, af te stemmen.

Meer inzicht

De handreiking bevat informatie, praktische handvatten en verwijst naar tools om de implementatie van KIK-V te vergemakkelijken en ondersteunen. Vergeleken met de vorige versie, die in het voorjaar van 2021 verscheen, heeft het programma nu meer inzicht verkregen in de verschillende niveaus waarop organisaties instappen. Onder andere die informatie is in de handreiking verwerkt. Ook hebben de referentieontwerpen een plek gekregen en is de werkwijze rond de gap-analyse (wat ontbreekt nog in onze organisatie?) aangescherpt.

Zelfstandig gebruiken

Organisaties kunnen de handreiking zelfstandig gebruiken. Het vormt ook onderdeel van de ondersteuning die door KIK-V wordt geboden, bijvoorbeeld in de kennissessies.

Bekijk hier de handreiking

Lees meer over het programma KIK-V en de rol van BVKZ. Bekijk de website van KIK-V om te weten wat KIK-V voor u kan betekenen. 

Bron: KIK-V

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.