BVKZ en KIK-V

Zorgaanbieders

Geplaatst op: 16 september 2021

Regelmatig ontvangen leden van BVKZ een update over het programma Keteninformatie Kwaliteit Verpleeghuiszorg. BVKZ is actief betrokken bij het programma.

Wat is het programma KIK-V?

In het programma KIK-V maken ketenpartijen in de verpleeghuiszorg samen afspraken over het vaststellen en uitwisselen van kwaliteitsinformatie. Het doel van KIK-V is ervoor zorgen dat de uitwisseling van kwaliteitsinformatie beter verloopt.

Aanleiding, doelstelling en toekomst

Het programma KIK-V doet dat door nieuwe uitvragen beter op elkaar af te stemmen en al bestaande kwaliteitsinformatie opnieuw te gebruiken. Zo hoeven zorgaanbieders niet steeds dezelfde of soortgelijke informatie aan te leveren aan verschillende landelijke ketenpartijen. De afspraken geven inzicht in welke partijen informatie uitvragen, waarom ze dat doen en wanneer. Hierdoor verbetert de (informatie)kwaliteit in de verpleeghuiszorg en zorgt het voor minder administratieve lasten.

Rol van BVKZ

BVKZ is samen met een aantal van haar leden betrokken bij het programma KIK-V om zo bij ontwikkelingen van het programma aandacht te hebben voor de kleinschalige aanbieders. Eerder dit jaar hebben wij een van onze leden (Francien, Ouderenlandgoed Grootenhout in Mariahout) geïnterviewd met betrekking tot dit onderwerp en leggen we uit waarom we deelname in het programma belangrijk vinden.

Recentelijk waren we te gast in het programma om de voordelen voor de kleinschalige aanbieders verpleeghuiszorg te benadrukken.

Meer weten?

Op de site van het programma KIK-V vindt u meer informatie en via de zelfscan inzicht krijgen van de verwachte impact bij implementatie. Bij het invullen kijkt u kritisch naar wat voor u belangrijk is op het gebied van kwaliteitsverbetering en datagedreven werken. Ook gaat u na hoe het in uw organisatie staat met processen, informatiebeveiliging, registratie- en aanlevertechniek en ervaring.

Als u de zelfscan heeft uitgevoerd, ontvangt u een startdocument, specifiek gericht op uw organisatie. Dit document geeft inzicht in de impact die u van de implementatie kunt verwachten en maakt duidelijk wat KIK-V u kan opleveren. Ook geeft het startdocument richting als u met andere zorgaanbieders in de implementatie wilt samenwerken. De adviseur implementatie van KIK-V kan hierbij optreden als ‘matchmaker’.

Interesse?

Is uw interesse gewekt? Neem dan contact op met KIK-V. Ook zijn er meerdere reeksen startbijeenkomsten voor zorgaanbieders. Op 11 oktober is de eerstvolgende digitale bijeenkomst over de implementatie afsprakenset KIK-V.

Door lid te worden van onze branchevereniging kunt u betrokken zijn bij de ontwikkelingen van het programma KIK-V. Wilt u eerst meer informatie over ons als branchevereniging, bekijk dan onze website of neem contact met ons op via [email protected] of 0162-696060.

Ik wil lid worden

Door Angeline Ackermans, senior beleidsmedewerker BVKZ

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.