Subsidieregeling om zeggenschap en veerkracht in de zorg te versterken

Zorgaanbieders

Geplaatst op: 15 september 2022

Eind vorige maand publiceerde het ministerie van VWS in de Staatscourant de subsidieregeling waarmee zorgorganisaties 50.000 euro kunnen aanvragen met een actieplan om de zeggenschap en veerkracht van verpleegkundigen, verzorgenden, verpleegkundig specialisten en begeleiders te versterken. We hebben onze leden daarover al eerder geïnformeerd.

Hiermee zijn de criteria waaraan een subsidieaanvraag moet voldoen definitief vastgesteld. Van 9 tot en met 23 september kunnen de aanvragen ingediend worden bij het subsidieportaal DUS-I van VWS. Het programmateam van het Landelijk Actieplan Zeggenschap en Veerkracht (LAZ&V) ondersteunt zorgprofessionals en zorgorganisaties op allerlei manieren om tot een goede aanvraag te komen.

Campagne ‘€50.000 Wat zeg je ervan?’

Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk zorginstellingen en zorgprofessionals op de hoogte zijn van de subsidie, is  de gezamenlijke campagne gestart: ‘€50.000 Wat zeg je ervan?’. Het LAZ&V is aanjager van deze campagne. 

Ondersteuning bij het doen van aanvragen

Gedurende de aanvraagperiode kunnen zorgprofessionals bij het LAZ&V aankloppen voor hulpmiddelen, tips, inspiratie en ondersteuning op maat om tot een goede subsidieaanvraag te komen. Zo worden er verschillende bijeenkomsten, schrijfsessies en vragenuurtjes georganiseerd. Ook deelt het LAZ&V voorbeeldplannen en -aanvragen, waarin duidelijk wordt hoe je een project moet indienen. Op deze manier hoopt het LAZ&V zoveel mogelijk verpleegkundigen, verzorgenden, verpleegkundig specialisten en/of begeleiders te inspireren om een aanvraag in te dienen

Meer weten?

Publicatie Staatscourant

Ons eerdere nieuwsbericht

Regelmatig brengen wij onze leden op de hoogte van subsidiemogelijkheden: lees meer over beschikbare subsidie regelingen

Bron: LAZ&V

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.