Subsidie voor versterking zeggenschap zorgmedewerkers

Zorgmedewerkers

Geplaatst op: 21 juli 2022

Subsidie zeggenschap zorgmedewerkers

subsidie-zeggenschap-zorgmedewerkersVoor zorgorganisaties, die de zeggenschap en veerkracht van zorgmedewerkers merkbaar willen verbeteren, is er 5 miljoen extra beschikbaar gekomen vanuit het ministerie van VWS voor het Landelijk Actieplan Zeggenschap & Veerkracht. Dit geld wordt ingezet voor versterking van de zeggenschap van zorgprofessionals.

Actieplannen

Er is een revalidatie-instelling die een plan maakt om te werken met verpleegkundige doelen en resultaten. Ook is er een VVT-organisatie die van plan is de verpleegkundige invloed in kwaliteitscommissies te vergroten. Het laat zien dat het altijd goed is om aan de slag te gaan met het vergroten van zeggenschap op de werkvloer. Ook wanneer een subsidieaanvraag van een actieplan níet toegekend wordt, bijvoorbeeld bij overschrijving van het aantal subsidies. Want wanneer zorgprofessionals meepraten, meebepalen en invloed uitoefenen over hun eigen vak wordt de kwaliteit van zorg beter én de tevredenheid over het werk hoger.

Subsidie

Het streven is dat het subsidieloket van VWS rond 9 september 2022 opengesteld wordt en sluit naar verwachting rond 23 september 2022. Na toekenning van subsidie, krijgt een organisatie een jaar de tijd om met het ingediende actieplan aan de slag te gaan. Het uitgangspunt is dat een organisatie het merendeel van de subsidie (denk aan minimaal 60%) besteedt aan loonkosten van de zorgmedewerkers die aan de slag gaan met het uitvoeren van het actieplan.

Voorbereiden aanvraag subsidie

Ter voorbereiding op uw subsidieaanvraag kunt u het stappenplan voor het schrijven van een subsidievoorstel bekijken. Daarnaast is er een concept-projectplan, een inhoudelijk kader voor onderwerpen die geschikt zijn en een overzicht met de elementen die van belang zijn voor het indienen van een lokaal actieplan.

Bekijk hier hoe u zich voorbereid op de subsidieaanvraag

Bekijk de infographic: Stappenplan voor subsidieaanvraag

Digitale bijeenkomsten

Er worden diverse webinars en schrijfsessies georganiseerd waaraan u kunt deelnemen:

  • Zeggenschap
  • Zeggenschap: een sterke professionele identiteit als basis
  • Klankbordbijeenkomsten
  • Schrijfsessies

Bekijk hier het overzicht en meld u aan

Bron: Actieplan Zeggenschap

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.