Landelijk Actieplan Zeggenschap: Subsidieregeling verlengd

Geplaatst op: 26 oktober 2023

Subsidie LAZ

subsidie-lazWilt u de zeggenschap van u en uw collega’s versterken? Dat kan, want het ministerie van VWS verlengt de subsidieregeling waarmee professionals tot 50.000 euro kunnen aanvragen met een actieplan om zeggenschap te versterken. Naast zorgprofessionals, kunnen in de nieuwe subsidieronde ook professionals uit sociaal werk en jeugdzorg subsidie aanvragen. Vanaf 1 oktober 2023 sluiten Sociaal Werk Nederland en Jeugdzorg Nederland aan bij het LAZ, om ook in deze beroepsgroepen de zeggenschap van professionals een boost te geven. 

LAZ-peiling 2022

Uit onderzoek blijkt dat wanneer professionals in de zorg, jeugdzorg en sociaal werk zelf kunnen beslissen over zaken die hun vak raken, de kwaliteit van zorg én de tevredenheid over het werk verbetert. Dat is niet alleen hard nodig volgens professionals (LAZ-peiling 2022), ook is het essentieel om beter voorbereid te zijn op uitdagingen in de toekomst, zoals personeelsbehoud en toegang tot goede zorg en dienstverlening. Om de ingezette zeggenschapsbeweging blijvend te maken, is het belangrijk dat zo veel mogelijk organisaties een actieplan maken om zeggenschap te versterken.  

Subsidie LAZ

De subsidies worden verdeeld over de verschillende branches: (academische) ziekenhuizen, VVT, GGZ, gehandicaptenzorg, sociaal werk en jeugdzorg. Van 20 november tot en met 18 december is het subsidieportaal van DUS-I open om de aanvraag in te dienen. Bij overinschrijving wordt er geloot onder de organisaties die aan de subsidiecriteria voldoen. 

Meer informatie over de subsidie

Alvast aan de slag

Op de website www.zeggenschapindezorg.nl treft u een groeiend aanbod van gratis en laagdrempelige leer- en hulpmiddelen aan voor iedereen die, al dan niet gesubsidieerd, met zeggenschap aan de slag wil gaan. 

Bron: Zeggenschap in de zorg

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.