Samenwerking met de NVTZ speciaal voor kleinschalige zorgaanbieders

Intern toezicht, Wtza

Geplaatst op: 21 juli 2022

BVKZ en NVTZ

Regelmatig brengen we onze leden via onze website en nieuwsbrieven op de hoogte van de ontwikkelingen in de samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Toezichthouders in de Zorg (NVTZ). 

Wtza en intern toezicht

De Wet Toetreding Nieuwe Zorgaanbieders (Wtza) is op 1 januari van dit jaar in werking getreden. Eén van de doelstellingen van deze nieuwe wet is het versterken van het intern toezicht bij zorgorganisaties. Alle instellingen met meer dan 10 zorgverleners, in de Zvw/Wlz-zorg, moeten beschikken over een intern toezichthoudend orgaan bestaande uit 3 personen.

Dilemma en oplossing

Hoe vindt u als kleinschalige zorgaanbieder toezichthouders nu de vraag naar toezichthouders is gestegen?

Belangrijk onderdeel van de samenwerking met de NVTZ is het nieuwe platform, waar zorgaanbieders en toezichthouders samengebracht worden.  Op Wtzatoezicht.nl kunnen zorgaanbieders een geschikte toezichthouder vinden. Toezichthouders die graag een rol als Wtza-toezichthouder willen vervullen kunnen zich hier melden.

Webinars

Regelmatig worden er webinars georganiseerd om u te informeren over intern toezicht binnen de Wtza. Tijdens de webinars komen de volgende vragen aan de orde:

  • Hoe ga ik van start?
  • Wat zijn mijn rechten en plichten?
  • Waar vind ik toezichthouders die bij mijn organisatie passen?
  • Hoe voorkom ik dat ik de regie over mijn organisatie verlies?

De volgende data zijn beschikbaar voor de webinars. Klik op uw voorkeursdatum en meld u aan.

Maandag 29 augustus – 16:00 tot 17:00 uur

Dinsdag 6 september – 10:00 tot 11:00 uur

Woensdag 28 september – 10:00 tot 11:00 uur

Donderdag 6 oktober- 16:00 tot 17:00 uur

Brochure en checklist

Wilt u meer weten over de samenwerking met de NVTZ? Download dan de brochure waarin u alle informatie terug kunt vinden, samen met de kosten voor deelname voor leden van BVKZ.

Bekijk hier de brochure

Aanmelden leden BVKZ

Checklist statuten

Naast modeldocumenten (zoals een reglement) is er nu ook een checklist voor statuten beschikbaar waarmee stichtingen, bv’s en andere rechtsvormen ondersteund worden. Let op: de checklist statuten is gekoppeld aan de modelstatuten van de NVTZ.

Bekijk hier de checklist statuten

Stappenplan intern toezicht

Momenteel werken we aan een stappenplan voor het regelen van een intern toezicht. Houd onze nieuwsbrief en website in de gaten voor meer informatie.

Heeft u door het lezen van dit artikel interesse in onze branchevereniging bekijk dan voor meer informatie onze website of neem contact met ons op via info@bvkz.nl of 0162 69 60 60. We staan u graag persoonlijk te woord.

Ik wil lid worden

Door: Angeline Ackermans – Senior beleidsmedewerker BVKZ

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.