Samen werken aan rookvrije zorg

Zorgmedewerkers, Zorgaanbieders

Geplaatst op: 8 december 2022

Rookvrije zorg

rookvrije-zorgSamen met de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) en de Federatie Landbouw en Zorg (FLZ) is BVKZ betrokken bij het project: Op weg naar een rookvrije zorg in 2030. De VGN heeft daar in haar voortrekkersrol, in samenwerking met de Adviesgroep Rookvrij, haar visie over opgesteld. Wij werken hier de komende jaren aan mee, zodat de visie breder is dan de gehandicaptenzorg.

Goede voorbeelden

Er zijn vast al goede voorbeelden binnen kleinschalige zorgaanbieders waar rookvrije zorg wordt toegepast. Kent u deze voorbeelden? Deel ze met ons via [email protected] (o.v.v. Rookvrije zorg), zodat we van elkaar kunnen leren en vooral ook elkaar kunnen stimuleren. Houd onze website en nieuwsbrieven in de gaten voor verdere activiteiten rondom dit thema.

Sluiting rookruimtes

Een eerste landelijke maatregel richting rookvrije zorg werd op 1 juli 2021 van kracht, toen alle rookruimtes in (semi-)publieke en openbare gebouwen gesloten moesten zijn, inclusief de wachtruimten, kantines, recreatie- of soortgelijke ruimten in de zorg. Een uitzondering geldt voor een rookverbod in privé-ruimten van cliënten en in de open lucht.

Meer informatie

BVKZ – Rookvrije zorg

Poster intentieverklaring – Rookvrije zorg

Rijksoverheid – Nationaal preventieakkoord

Rijksoverheid – Roken

Brancheorganisaties Zorg – Juridisch kader rookvrije zorg

Rookvrije zorg – Toolkit

Poster – Stoppen met roken bij cliënten met een lvb

Factsheet sluiting rookruimtes

Infographic beleidsmaatregelen roken

Website Steffie.nl – Roken


bvkz

Wilt u ook betrokken zijn bij de ontwikkelingen in de zorgsector? Dat kan, door lid te worden van onze branchevereniging. Wilt u eerst meer informatie over ons als branchevereniging? Bekijk dan onze website voor meer informatie of neem contact met ons op via [email protected] of 0162 69 60 60. We staan u graag persoonlijk te woord. 

Ik wil lid worden

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.