Resultaten project (on)vrijwillige zorg in de gehandicaptenzorg

Wet zorg en dwang, Gehandicaptenzorg

Geplaatst op: 30 september 2022

Vorige week hebben we deelgenomen aan een talkshow over vrijheid en veiligheid en (on)vrijwillige zorg in de gehandicaptenzorg. Deze talkshow is onderdeel van een campagne over Onvrijwillige zorg in de ambulante praktijk en eindproduct van een samenwerking met de VGN en Flz om de toepassing van de Wzd in de ambulante praktijk te duiden.

Talkshow over de Wet zorg en dwang en (on)vrijwillige zorg in de ambulante praktijk.

In de talkshow In Vrijheid & Veiligheid bespraken we de Wzd en (on)vrijwillige zorg, binnen de gehandicaptenzorg in ambulante setting. Met ambulante setting bedoelen we bijvoorbeeld: bij iemand thuis, binnen het onderwijs, in een gezinshuis, bij een kleinschalige zorgaanbieder of op een zorgboerderij.

Vrijheid en veiligheid

Professionals ondersteunen mensen met een beperking die zorg krijgen om zoveel mogelijk in vrijheid te leven. In de praktijk levert dit ook afwegingen op tussen vrijheid, veiligheid én iemands levensgeluk. De Wet zorg en dwang (Wzd) helpt bij deze afwegingen en beschermt de rechten van mensen, maar de wet brengt ook dilemma’s met zich mee. Hoe gaan professionals hiermee om?

Meer informatie

 

Meer informatie over het project  kunt u terugvinden op onze website

 

Hieronder de directe linkjes naar de drie filmpjes (kleinschalige zorgaanbieder, gezinshuis en onderwijs) die als resultaat van de campagne zijn opgenomen:

 

 

 

 

 

 

We verwachten binnenkort ook nog twee podcast met u te kunnen delen.

 

Bron: BVKZ

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.