Programma aanbod NVTZ/BVKZ intern toezicht bekend

Wtza

Geplaatst op: 22 april 2022

NVTZ en BVKZ

Vorige maand informeerde wij u over onze samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in Zorg en welzijn (NVTZ). De NVTZ heeft in overleg met de brancheorganisaties (waaronder BVKZ), speciaal voor u als lid, een tweejarig programma ontwikkeld. Gedurende deze twee jaar wordt u als zorgaanbieder geholpen met het organiseren van goed en passend intern toezicht. 

Intern toezicht en WTZA

Per 1 januari 2022 is de Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza) in werking getreden. Onderdeel van deze nieuwe wet is dat het intern toezicht, bestaande uit tenminste drie personen, voor een grotere groep zorgaanbieders verplicht wordt. Daarnaast stelt de Wtza ook eisen aan de kwaliteit van het intern toezicht. Het inregelen van het intern toezicht is voor veel zorgaanbieders een grote uitdaging:

  • Hoe ga ik van start?
  • Wat zijn mijn rechten en plichten ?
  • Waar vind ik toezichthouders die bij mij en mijn organisatie passen?
  • Hoe zorg ik ervoor dat ik niet de regie over mijn organisatie verlies?

Het programma

Benieuwd wat dit programma voor u kan betekenen? Neem dan deel aan één van de online informatiebijeenkomsten van de NVTZ Wtza-intern toezicht. Tijdens deze informatiebijeenkomsten wordt het programma-aanbod toegelicht en is er veel ruimte voor het stellen van vragen. De online bijeenkomsten zijn op de volgende dagen:

  • Dinsdag 10 mei van 16.00 – 17.00 uur

Aanmelden 10 mei

  • Maandag 16 mei van 19.00 – 20.00 uur

Aanmelden 16 mei

  • Dinsdag 24 mei van 10.00 – 11.00 uur

Aanmelden 24 mei

  • Woensdag 1 juni van 19.00 – 20.00 uur

Aanmelden 1 juni

Bekijk het volledige programma

Mocht één van deze data u niet schikken, dan kunt u ook altijd telefonisch of per mail contact met de NVTZ Wtza-intern toezichtteam opnemen. Zij staan u graag te woord! Heeft u een vraag aan BVKZ? Neem dan contact op met [email protected].

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.