Problemen met beschikbaarheid medisch-generalistische zorg

Geplaatst op: 16 november 2023

Medisch-generalistische zorg

Steeds vaker horen we van leden dat het moeilijk is om huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde (SO) en artsen verstandelijk gehandicapten (VG) te vinden. We hebben inmiddels van een aantal leden signalen binnengekregen dat in hun regio binnenkort geen huisartsenzorg meer beschikbaar is of dat er geen SO of arts VG te vinden is.

Heeft u als zorgaanbieder ook te maken met deze problemen? Of hebt u juist, misschien gezamenlijk met anderen, wel een oplossing gevonden? Laat het ons dan weten via [email protected] o.v.v. Oplossing MGZ. BVKZ verzamelt alle signalen en gaat hierover in gesprek met het ministerie van VWS. Ook zoeken we aansluiting bij het landelijk project MGZ in de regio, om zo oplossingen te zoeken voor deze problematiek.

Onderzoek door Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam doet onderzoek naar deze problemen, als onderdeel van het landelijke project medisch-generalistische zorg in de regio (‘MGZ in de regio’) met Vilans en het Ministerie van VWS. We hebben met hen gesproken over de problemen die vooral de kleinschalige zorgaanbieder tegenkomt. Ze hebben onze input serieus genomen en willen hierover actief in gesprek met onze leden.

Meer informatie over het project

Hoe kunt u meedoen?

De Erasmus Universiteit organiseert twee focusgroepen waaraan u kunt deelnemen. Eén groep komt fysiek bij elkaar, de andere groep treft elkaar digitaal.

  • De online bijeenkomst vindt plaats op 17 januari van 19:00 tot 20:45 uur  (digitale link volgt later voor degenen die zich inschrijven).
  • De fysieke bijeenkomst vindt plaats op 24 januari van 12:00 tot 14:00 uur (inclusief lunch) bij Vilans, Churchilllaan 11, zaal 11-2, Utrecht. 

Klik hier voor aanmelden

bvkz

Wilt u ook uw knelpunten binnen de zorg bespreken, zodat wij u kunnen ondersteunen? Word dan lid van BVKZ. Wilt u eerst meer informatie over ons als branchevereniging? Bekijk dan onze onze website of neem contact met ons op via [email protected] of 0162 69 60 60. We staan u graag persoonlijk te woord.

Ik wil lid worden

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.