Welke knelpunten komt u tegen in de medisch-generalistische zorg voor uw organisatie?

MGZ

Geplaatst op: 26 oktober 2023

Knelpunten medisch-generalistische zorg

Steeds vaker horen we van leden dat het moeilijk is om huisartsenzorg, specialisten ouderengeneeskunde en artsen verstandelijk gehandicapten te vinden. De Erasmus Universiteit Rotterdam doet onderzoek naar deze problemen. Zij willen graag in contact komen met onze leden die hen meer kunnen vertellen over knelpunten bij het organiseren van de medisch-generalistische zorg voor cliënten in de kleinschalige zorg.

Hoe kunt u meedoen?

De Erasmus Universiteit organiseert twee focusgroepen waaraan u kunt deelnemen. Eén groep komt fysiek bij elkaar, de andere groep treft elkaar digitaal.

  • De online bijeenkomst vindt plaats op 17 januari van 19:00 tot 20:45uur  (digitale link volgt later voor degenen die zich inschrijven).
  • De fysieke bijeenkomst vindt plaats op 24 januari van 12:00 tot 14:00 uur (inclusief lunch) bij Vilans, Churchilllaan 11, zaal 11-2, Utrecht. 

Klik hier voor aanmelden

wet-langdurige-zorgWat is het doel van deze bijeenkomsten?

Het perspectief van de kleinschalige zorgaanbieders staat centraal. Welke knelpunten komt u tegen in (de organisatie van) medisch-generalistische zorg? Welke oplossingsrichtingen ziet u en hoe kan bijvoorbeeld  het ministerie van  VWS, de Nza of de IGJ hierin faciliteren?

De opbrengsten van de focusgroepen worden verwerkt in een inventarisatie en aangeboden aan het ministerie VWS. Wij hopen dat u deel wilt nemen aan deze focusgroepen. Voor vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen met Jitse Schuurmans (schuurmans@eshpm.eur.nl) en Oemar van der Woerd (vanderwoerd@eshpm.eur.nl)

Meer informatie over het onderzoek

De Erasmus Universiteit Rotterdam doet dit onderzoek als onderdeel van het landelijke project medisch-generalistische zorg in de regio (‘MGZ in de regio’) met Vilans en het Ministerie van VWS.

Meer informatie over het project

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.