Alle Wlz budgethouders en zorgaanbieders toegang tot het PGB Portaal

zorgmedewerrkers, Zorgaanbieders | PGB

Geplaatst op: 17 november 2022

PGB Portaal Wlz

Zoals u van ons gewend bent delen we in elke openbare nieuwsbrief de laatste stand van zaken over de ontwikkeling van het PGB Portaal. In de vorige openbare nieuwsbrief gaven we aan dat er voorbereidingen getroffen werden om de laatste zorgkantoren aan te sluiten in oktober 2022.

Het is zover

Vanaf 15 oktober jl. kunnen ongeveer 55.000 budgethouders en hun 95.000 zorgverleners met een pgb uit de Wlz gebruik maken van het portaal. Met deze stap en mijlpaal zijn alle zorgkantoren aangesloten. Volgens de laatste peiling krijgt het PGB-systeem een 7,9 beoordeling van de gebruikers. Een rapportcijfer waar we trots op zijn!

Ketenbijeenkomst PGB Portaal

pgb-portaal-wlz

Dinsdag 15 november jl. hebben we met alle ketenpartijen stilgestaan bij deze mijlpaal. We zijn met elkaar in gesprek gegaan over de toekomstige beschikbaarheid voor budgethouders en zorgaanbieders die hun budget ontvangen vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de Jeugdwet (Jw). Kortom, de voorbereidingen worden getroffen voor de aansluiting van de gemeenten op het portaal. In juni jl. hebben 5 gemeenten bij wijze van proef toegang gekregen. In juli zijn de resultaten geëvalueerd en dit vormt de basis voor de doorontwikkeling.

Minister Helder is enthousiast over het PGB-Systeem en verwoordt dit enthousiasme in een bericht op haar LinkedIn pagina.

 

© Annelieke Trouwborst

 

Wat doet BVKZ?

Bij elke aansluiting werkt BVKZ nauw samen met ketenpartners om de overstap tot het PGB Portaal voor de zorgverleners te faciliteren en waar nodig te ondersteunen. We zijn dan ook trots op onze betrokkenheid en de rol die we kunnen vervullen bij de ontwikkeling van het PGB Portaal. Regelmatig brengen we onze leden op de hoogte van de laatste ontwikkelingen over het pgb in het algemeen en over de ontwikkelingen van het PGB Portaal in het bijzonder. Recentelijk hebben we meegewerkt aan een inspirerend E-magazine met ervaringsverhalen over het portaal. Een aantal leden van BVKZ heeft ervaringen gedeeld. Zowel budgethouders als zorgverleners vertellen in het magazine dat ‘digitaal ideaal is’.

Op de BVKZ website wordt regelmatig een update geplaatst van de laatste ontwikkelingen over het PGB Portaal, zodat u niet hoeft te wachten op de volgende nieuwsbrief.

Heeft u door het lezen van dit artikel interesse in onze branchevereniging bekijk dan voor meer informatie onze website of neem contact met ons op via [email protected] of 0162 69 60 60. We staan u graag persoonlijk te woord.

Ik wil lid worden

Door: Angeline Ackermans – Senior beleidsmedewerker BVKZ

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.