Alle zorgkantoren aangesloten op het PGB Portaal

Zorgaanbieders, pgb, Wlz

Geplaatst op: 15 september 2022

Elke openbare nieuwsbrief proberen we de laatste stand van zaken met u te delen over de aansluitingen op het PGB Portaal. Deze keer delen we met u een volgende mijlpaal in de ontwikkeling: in oktober kunnen alle budgethouders en hun zorgverleners met een Wlz budget gebruik maken van het PGB Portaal.

Aansluiting in oktober 2022
In oktober sluiten de laatste zorgkantoren aan. VGZ sluit aan met de kantoren in Midden-Brabant, Noordoost-Brabant en Midden-Holland. Zorgkantoor Menzis sluit aan met de kantoren in Groningen, Twente en Arnhem. Vanaf 12 oktober kunnen budgethouders en zorgverleners inloggen op het PGB Portaal en dat gaat snel, is makkelijk, overzichtelijk en veilig.

PGB portaal: alle zorgkantoren aangeslotenInformatie voor zorgaanbieders
Als zorginstelling of zelfstandige zonder personeel (ZZP’er) heeft u een AGB-code nodig voor het afsluiten van een zorgovereenkomst met uw budgethouder. Voor het inloggen op het PGB Portaal gebruikt u een VECOZO-certificaat. Dat vraag u aan met een AGB-code. Heeft u nog geen AGB-code of VECOZO-certificaat? Vraag deze dan op tijd aan en volg hiervoor het stappenplan.

Let op: sinds 1 januari moeten zorgaanbieders voldoen aan de meldplicht binnen de Wtza. Voor het aanvragen van de AGB-code is het noodzakelijk dat u ingeschreven staat in het landelijk register zorgaanbieders. Meer weten over de Wtza en de meldplicht? Bekijk dan ons nieuwsbericht van 2 juni.

Brief van de SVB
Zorgverleners die zorg verlenen aan een budgethouder van bovengenoemde zorgkantoren van VGZ en Menzis worden geïnformeerd door de SVB. U heeft hierover een brief ontvangen via de SVB. Geen brief ontvangen? Vraag uw budgethouder om in Mijn PGB na te gaan of uw adresgegevens kloppen. De budgethouder kan een adreswijziging telefonisch doorgeven aan de SVB of via het formulier op de website van de SVB. Geef een eventuele adreswijziging voor 21 september aan de SVB door.

Wijziging persoonsgegevens SVB

Overgangsperiode
Uw gegevens worden tussen 26 september en 11 oktober 2022 overgezet van Mijn PGB naar het PGB Portaal. Daarom kan de SVB in deze periode geen declaraties behandelen.

  • Declaraties die zij op 21 september 2022 hebben ontvangen, behandelen zij voor 26 september 2022
  • Declaraties die zij na 21 september 2022 ontvangen, behandelen zij na 12 oktober 2022
  • De vaste maandelijkse betalingen gaan gewoon door

Nieuwsgierig naar het PGB Portaal? Neem hier alvast een kijkje.

Wat doet BVKZ?

Bij elke aansluiting werkt BVKZ nauw samen met ketenpartners om de overstap tot het PGB Portaal voor de zorgverleners te faciliteren en waar nodig te ondersteunen. We zijn dan ook trots op onze betrokkenheid en de rol die we kunnen vervullen bij de ontwikkeling van het PGB Portaal. Regelmatig brengen we onze leden op de hoogte van de laatste ontwikkelingen over het pgb in het algemeen en over de ontwikkelingen van het PGB Portaal in het bijzonder.

Recentelijk hebben we meegewerkt aan een inspirerend E-magazine met ervaringsverhalen over het portaal. Een aantal leden van BVKZ heeft ervaringen gedeeld. Zowel budgethouders als zorgverleners vertellen in het magazine dat ‘digitaal ideaal is’.

Bekijk hier het e-Magazine PGB Portaal

Webinars voor zorgverleners

In samenwerking met de SVB zijn twee webinars georganiseerd voor zorgverleners die in april en juni 2022 zijn aangesloten op het portaal. Stap voor stap zijn de deelnemers meegenomen in het proces van inloggen, een zorgovereenkomst opstellen of wijzigen en factureren. Voor de oktober aansluiting organiseren we een tweetal webinars in november. Indien u interesse heeft in deze webinars, houd onze agenda op de website in de gaten voor de data, tijden en aanmeldformulier.

Op de BVKZ site wordt regelmatig een update geplaatst van de laatste ontwikkelingen over PGB2.0 zodat u niet hoeft te wachten op de volgende nieuwsbrief.

Heeft u door het lezen van dit artikel interesse in onze branchevereniging bekijk dan voor meer informatie onze website of neem contact met ons op via info@bvkz.nl of 0162 69 60 60. We staan u graag persoonlijk te woord.

Ik wil lid worden

Door: Angeline Ackermans – Senior beleidsmedewerker BVKZ

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.