(ont)regel de zorg 2022–2025

Zorgmedewerkers, Zorgaanbieders

Geplaatst op: 10 juni 2022

(ont)regel de zorg

Minister voor Langdurige Zorg en Sport Conny Helder maakt werk van het verder verminderen van administratieve regeldruk in de zorg. Het vervolgprogramma Regel de Zorg moet werkplezier in de zorg vergroten en meer tijd vrijmaken om zorg te bieden. De ambitie van het programma is om nieuwe regeldruk te voorkomen en bestaande wet- en regelgeving waar mogelijk te versimpelen of schrappen. Daarnaast gaat het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) zorginstellingen en zorgwerknemers ondersteunen om in de directe omgeving onnodige regeldruk te verminderen. 

Infographic: (ont)regel de zorg 2022-2025

De regeldruk komt voor een groot deel voort uit lokale regels. Het ministerie van VWS wil het “signaleren en verhelpen” van onnodige regels aanmoedigen. Hier is 10 miljoen euro aan subsidie voor beschikbaar. Zelf wil Helder bij het maken van nieuwe wetten extra regeldruk zo veel mogelijk voorkomen.

Helder houdt de resultaten van de plannen in de gaten. Ze wil zichzelf echter geen meetbare doelen opleggen, “omdat de ervaring uit het verleden leert dat het meten en bijhouden hiervan al snel leidt tot een bureaucratie op zichzelf”, zo schrijft ze aan de Kamer.

Lees hier de brief aan de Kamer

Bron: Rijksoverheid

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.