Nieuw document verduidelijkt gebruik iPgb

zorgverleners, pgb

Geplaatst op: 14 april 2022

Handreiking iPgb 2.0.1

Zorginstituut Nederland stelt een ondersteunend document beschikbaar, dat duidelijk maakt hoe de lopende iPGB 2.0.1 – standaard gebruikt kan worden in combinatie met het PGB Portaal.

De iPgb 2.0.1 standaard wordt gebruikt voor aansluiting op PGB2.0 portaal

handreiking-ipgb-2-0-1Op 7 juli 2019 zijn de definitieve specificaties van de release iPgb 2.0.1 gepubliceerd. Deze release is per 1 januari 2020 van kracht geworden.

Er is nog geen nieuwe release van de iPgb-standaard vastgesteld. Budgetverstrekkers die in 2022 aansluiten op het PGB2.0 portaal, kunnen dit doen op basis van deze huidige iPgb 2.0.1-standaard. (zie verderop in deze nieuwsbrief voor nieuwe aansluitingen deze maand)

Doelen van deze gebruikershandleiding iPgb 2.0.1

Het is bekend dat de informatiestandaard en het PGB2.0 portaal nog geen volledige aansluiting kennen in het gebruik van de functionaliteiten. Om verduidelijking aan te brengen in de werking van PGB2.0, in combinatie met de iPgb-standaard, zijn meerdere situaties uitgewerkt in een gebruikershandleiding.

Dit document heeft als doel:

  • Duiden in welke situaties PGB2.0 afwijkt van de werking zoals beoogd met de iPgb 2.0.1-standaard.
  • Verduidelijken hoe de iPgb 2.0.1 berichten in bepaalde situaties gevuld dienen te worden om te komen tot het gewenst resultaat.

De verduidelijkingen worden niet gebruikt voor de uitwerking van de casuïstiek zoals die in het Informatiemodel iStandaarden wordt ondergebracht, omdat de huidige standaard niet wordt aangepast. Voor een volgende release wordt er ter verduidelijking wel casuïstiek in het informatiemodel opgenomen.

Alle beschreven situaties en verduidelijkingen in het document zijn tot stand gekomen met input van de ketenpartijen. Heeft u vragen over iPGB 2.0.1 of een andere iStandaard? Neem contact op met de servicedesk iStandaarden.

Bekijk hier de handreiking

Kennisbijeenkomst over iStandaarden

Op donderdag 19 mei om 15.00 uur organiseert BVKZ in samenwerking met Zorginstituut Nederland een kennisbijeenkomst over iStandaarden. Bent u lid van BVKZ en wilt u deelnemen aan deze digitale kennibijeenkomst? Meld u dan aan! 

Aanmelden

Bron: iStandaarden

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.