Gezond werken: Nog meer tips

Geplaatst op: 6 december 2023

Gezond werken

Arbo voor kleinschalige zorg

Twee weken geleden hebben we samen met de Arbeidsinspectie een digitale kennisbijeenkomst georganiseerd. Vorige week hebben we het verslag hiervan gepubliceerd.

Lees hier het verslag

Naar aanleiding van de vragen die in deze bijeenkomst gesteld zijn, hebben we meer informatie verzameld over een aantal onderwerpen:

  • Fysieke belasting
  • Psychische belasting
  • E-learnings

Fysieke belasting

  • De BeleidsSpiegel: Een checklist die u helpt om het beleid van fysieke belasting in uw organisatie in kaart te brengen en te ‘spiegelen’ aan de landelijke afspraken, zoals ze zijn vastgelegd in de arbocatalogus van uw branche.
  • 4 mini-webinars: Van elk een kwartier, waarin kort en bondig wordt uitgelegd hoe het zit met de Praktijkrichtlijnen, TilThermometer, BeleidsSpiegel, Free Learning, RisicoRadar, Leerstand en GoedGebruik. En nog belangrijker: Hoe leren de collega’s de tools zodanig te gebruiken dat ze er ook echt wat aan hebben? De webinars vinden plaats op 12, 14, 18 en 20 december. 

Psychische belasting

  • De BeleidsSpiegel PSA is een checklist die u helpt om het beleid psychosociale arbeidsbelasting in uw organisatie in kaart te brengen en te ‘spiegelen’ aan de landelijke afspraken.
  • Werkstress verminderen d.m.v. handige tips voor medewerkers in de gehandicaptenzorg.

E-learnings

Free Learning is de meest gebruikte website voor en door iedereen in zorg en welzijn die graag leert door middel van gratis e-learnings. LOCOmotion en Vilans ondersteunen zorgverleners via Free Learning met vrij toegankelijke actuele kennis bij hun dagelijkse, waardevolle werk.

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.