Eerste groep gemeenten sluit aan op het PGB Portaal

Zorgaanbieders | PGB

Geplaatst op: 16 juni 2022

Aansluiting gemeenten PGB Portaal

Na de gemeente Westland is het deze week (14 juni) voor budgethouders en zorgmedewerkers aan de budgethouders uit de gemeenten Drimmelen, Gorinchem, Nederweert, Opmeer en Veere mogelijk om gebruik te maken van het PGB portaal. Voor Drimmelen, Gorinchem, Nederweert en Veere gaat het om budgethouders met een pgb vanuit de Wmo. Voor Opmeer krijgen budgethouders toegang met een pgb vanuit de Wmo en de Jeugdwet.

Digitaal is ideaal

In het PGB Portaal kunnen budgethouders, vertegenwoordigers en zorgverleners hun pgb-zaken eenvoudig zelf regelen. Van het opstellen van een zorgovereenkomst tot het declareren van de geleverde zorg. Doordat alle partijen in hetzelfde portaal werken, gaat dit eenvoudiger en sneller en door de geautomatiseerde controles is de kans op het maken van fouten kleiner.

Mijn PGB

Op de website van Mijn PGB staat stap voor stap uitgelegd hoe het nieuwe portaal werkt. Ook zijn hier instructiefilmpjes te vinden met uitleg over het invoeren van bijvoorbeeld een zorgovereenkomst. Tevens treft u er specifieke informatie voor u als zorgaanbieder.

Volgende groep gemeenten

De aansluiting van deze eerst groep gemeenten wordt met alle betrokken partijen zorgvuldig geëvalueerd. De lessen worden meegenomen bij de aansluiting van volgende groepen gemeenten in 2023.

Meer informatie

Succesvolle aansluitingen op het PGB Portaal

Bron: VNG

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.