Succesvolle aansluiting op het PGB Portaal in april en voorbereidingen voor juni.

Geplaatst op: 25 mei 2022

PGB Portaal april en juni

In onze vorige openbare nieuwsbrief informeerden we u over de geplande aansluiting op het PGB Portaal in april. 

De aansluiting is inmiddels een feit en op 13 april ging het PGB Portaal open voor 9.200 budgethouders van Zilveren Kruis (regio’s Friesland, en ‘t Gooi), VGZ (regio’s Nijmegen en Noord- en Midden Limburg) en de achterblijvers van zorgkantoor CZ en Zilveren Kruis. De april aansluiting was de grootste aansluiting tot nu toe en dat deze succesvol is verlopen – daar zijn we trots op.

Digitaal is ideaal

Voor VGZ was het de eerste aansluiting op het portaal en dit is het eerste zorgkantoor dat budgethouders, naast een brief per post, ook op digitale wijze heeft geïnformeerd. Zo kon meteen worden doorgeklikt naar de welkomstpagina op mijnpgb.nl. Heel praktisch en een mooie manier om meteen de boodschap ‘digitaal is ideaal’ uit te stralen. Met de aansluiting van april kunnen nu een kleine 33.000 budgethouders gebruik maken van portaal.

Voorbereiding voor de aansluiting in juni met gemeenten

De voorbereiding voor 6 zorgkantoren in juni is in volle gang. Deze aansluiting betreft zorgkantoren Waardenland en Noord-Holland-Noord van VGZ Zorgkantoor, Amstelland en de Meerlanden en Zuid-Holland-Noord van Zorgkantoor Zorg & Zekerheid en Zuidoost-Brabant en Zuid-Limburg van CZ zorgkantoor.

Ook sluit de eerste groep gemeenten aan: Drimmelen, Gorinchem, Nederweert, Veere en Opmeer. Met de aansluiting van deze groep gemeenten hopen we lessen te leren voor de volgende groep gemeenten.

Hoe bereidt een zorgverlener zich voor?

Als zorginstelling of zelfstandige zonder personeel (ZZP’er) heeft u een AGB-code nodig voor het afsluiten van een zorgovereenkomst met uw budgethouder. Voor het inloggen op het PGB Portaal gebruikt u een VECOZO-certificaat. Heeft u nog geen AGB-code of VECOZO-certificaat? Vraag deze dan op tijd aan en volg hiervoor het stappenplan.

Declareer na 24 mei

De gegevens van de budgethouders worden tussen 30 mei en 13 juni overgezet van het systeem van de SVB naar het PGB Portaal. In deze periode kunnen geen declaraties, wijzigingen of zorgovereenkomsten worden behandeld door de SVB en de zorgkantoren. Voor zorgverleners waarvoor de budgethouder declaraties indient, geldt:

  • Declaraties die de SVB uiterlijk 24 mei 2022 heeft ontvangen, behandelen zij voor de overgangsperiode.
  • Declaraties die de SVB na 24 mei 2022 ontvangt, behandelen zij na 13 juni 2022.

De SVB zorgt ervoor dat maandelijkse betalingen doorgaan.

Wat doet BVKZ?

Bij elke aansluiting werkt BVKZ nauw samen met ketenpartners om de toegang tot het portaal voor de zorgverleners te faciliteren en waar nodig te ondersteunen. We zijn dan ook trots op onze betrokkenheid en de rol die we kunnen vervullen bij de ontwikkeling van het PGB Portaal. Regelmatig brengen we onze leden op de hoogte van de laatste ontwikkelingen over het pgb in het algemeen en over de ontwikkelingen ten aanzien van het PGB Portaal in het bijzonder.

Ook betrekken we actief onze leden bij het testen van nieuwe functionaliteiten en/of het delen van hun ervaringen. De ervaringen worden gedeeld op de site mijnpgb.nl. Ook brengen we onze leden in contact met de bewindslieden die direct de ervaringen willen horen van gebruikers.

Momenteel werken we ook aan een aantal webinars voor zorgverleners. In deze webinars leggen we het gebruik en de mogelijkheden van het portaal uit. Hierover informeren we u binnenkort via onze website en nieuwsbrief.

Daarnaast hebben we deelgenomen aan de ontwikkeling van de e-learning voor medewerkers van gemeenten. Doel van deze e-learning is om medewerkers van een gemeente vertrouwd te maken met het PGB Portaal. Zaken die aan bod komen in de e-learning zijn: wat is een pgb en voor wie, gebruik van het PGB Portaal, verantwoording en rapportages en hoe werken zorgverleners, budgethouders en vertegenwoordigers in het portaal.

Alle informatie en activiteiten waar wij bij betrokken zijn op het gebied van pgb.

Alle informatie en activiteiten waar wij bij betrokken zijn op het gebied van pgb2.0 / pgb portaal

bvkz

Heeft u door het lezen van dit artikel interesse in onze branchevereniging bekijk dan voor meer informatie onze website of neem contact met ons op via info@bvkz.nl of 0162 69 60 60. We staan u graag persoonlijk te woord.

Ik wil lid worden

Door: Angeline Ackermans – Senior beleidsmedewerker BVKZ

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.