Corona update

Zorgmedewerkers

Geplaatst op: 19 augustus 2021

Persconferentie over coronamaatregelen
Voor zover wij op dit moment kunnen overzien, bevatten de kabinetsbesluiten en de persconferentie van vrijdag jl. geen zaken die direct impact hebben op de zorgsector. De berichten lijken vooral te gaan over onderwijs, reizen en GrandPrix. De meest actuele algemene informatie vindt u steeds op rijksoverheid.nl.

Wel zijn er signalen rond besmettingen van medewerkers die terugkeren van vakantie. Extra alertheid op preventief gebruik van PBM, bij verhoogde omgevingsprevalentie in uw regio, blijft dan ook geboden. Uw GGD blijft beschikbaar voor afstemming en overleg. Lees ook de informatie voor zorgmedewerkers en testen op corona en de Uitgangspunten testbeleid en inzet zorgmedewerkers buiten het ziekenhuis.

Uiteraard blijven we met het ministerie van VWS, de beroepsorganisaties en cliëntenvertegenwoordiging zoeken naar mogelijkheden om de vaccinatiegraad nog verder te verhogen, mede door specifiek op de relevante doelgroepen gerichte communicatie. Velen van u pakken dat ook regionaal of lokaal op, vaak samen met de GGD en bijvoorbeeld de kerken.

Onderzoek RIVM over overdracht Covid-19
Hoewel in de praktijk blijkt dat gevaccineerden het virus wel kunnen overdragen, heeft recent RIVM onderzoek aangetoond dat transmissie (alpha-variant) wel sterk verminderd door vaccinatie.

Bron: Rijksoverheid

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.