Boostervaccinatie bewoners van locaties zonder medische dienst

Verpleeghuiszorg, pgb, Wlz, Gehandicaptenzorg, GGZ

Geplaatst op: 22 november 2021

Corona update – 22 november 2021

Het RIVM heeft de routing gepubliceerd voor bewoners (18 jaar en ouder) van locaties zonder medische dienst, voor zover die niet in samenspraak met hun huisartsen kunnen ‘meeliften’ op locaties met een medische dienst.

Vaccinatie in instellingen

De booster wordt op locatie uitgevoerd door een mobiel team van de GGD. De GGD vaccineert dan met Comirnaty van BioNTech/Pfizer en registreert ook de boostervaccinatie. U kunt uw locatie(s) hier aanmelden bij de GGD. De GGD neemt vervolgens contact met u op.

Aanmelden GGD

Mobiele bewoners

Bewoners zullen ook bij de GGD uitgenodigd worden zoals alle mensen ouder dan 60 jaar. Als zij mobiel zijn, kunnen ze ook daar gebruik van maken in plaats van het mobiele team op locatie.

Bewoners aanleunwoning

Bewoners van aanleunwoningen (eigen voordeur, los van het zorgcomplex) worden niet in de instelling gevaccineerd. Ook zij kunnen gebruikmaken van de uitnodiging van het RIVM voor een vaccinatie bij een GGD-priklocatie.

Groepsafspraak voor jonger dan 60 jaar

Mobiele mensen die jonger zijn dan 60 jaar kunnen niet individueel een afspraak maken bij de GGD. Mensen onder de 60 ontvangen namelijk geen persoonlijke uitnodiging van het RIVM. Na aanmelding van de instelling bij de GGD via het aanmeldformulier (www.vaccinatie-instellingen.nl) kan in overleg met de GGD wel een groepsafspraak voor groepsvaccinatie van alle mobiele bewoners van de instelling gemaakt worden op een GGD-locatie.

Toestemming

Er is toestemming nodig voor de boostervaccinatie en het ophalen van de medische gegevens bij de huisarts. Dit mag mondeling maar wordt wel vastgelegd in het dossier. Opnieuw toestemming vragen voor het doorsturen van vaccinatiegegevens aan het RIVM is niet nodig als deze toestemming eerder al is gegeven. De GGD checkt vooraf gegeven toestemming.

Uitnodigen

U selecteert en nodigt cliënten uit die in aanmerking komen voor de booster. Hier vindt u de complete set formulieren (onderaan de linkpagina) bestaande uit een briefformat, uitleg over de vaccinatie en de bijsluiter. U zorgt dat de uitnodiging bij de cliënt en/of diens vertegenwoordiger komt.

Algemene informatie voor de instelling

werkinstructie

informatiekaart registratie booster van clienten door instellingen

Bewoners uitnodigen

uitnodiging bewoners

toestemmingsformulier

toestemmingsformulier + toestemming voor gegevensverwerking

Bewoners met vertegenwoordiging

uitnodiging bewoners met vertegenwoordiging

toestemmingsverklaring met vertegenwoordiging

toestemmingsformulier + toestemming voor gegevensverwerking met vertegenwoordiging

Overige documentatie

gezondheidsverklaring

gezondheidsverklaring door huisarts/ contra-indicaties

uitleg extra vaccinatie

vaccin in het kort

informatie landelijke registratie bij het RIVM

Boostervaccinatie medewerkers door GGD

Het proces voor de boostervaccinatie van medewerkers met cliëntcontact door de GGD wordt momenteel voorbereid. Er wordt zo snel mogelijk gestart met vaccineren.

Bron: RIVM

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.