Aanleveren kwaliteitsbeelden gehandicaptenzorg voor 1 juni

Gehandicaptenzorg

Geplaatst op: 11 april 2024

Aanleveren kwaliteitsbeelden gehandicaptenzorg

Dit jaar vindt de eerste uitvraag van de kwaliteitsbeelden in de gehandicaptenzorg plaats. Volgens het Kwaliteitskompas Gehandicaptenzorg 2023-2028, vindt deze uitvraag tweejaarlijks plaats in 2024, 2026 en 2028.

Welke organisaties?

Het Kwaliteitskompas Gehandicaptenzorg 2023–2028 heeft betrekking op gehandicaptenzorg die onder de Wet langdurige zorg (Wlz) valt. Mpt en pgb aanbieders vallen nog niet binnen de reikwijdte van het Kwaliteitskompas Gehandicaptenzorg 2023–2028.

Kwaliteitsbeeld

Het kwaliteitsbeeld is bedoeld om openbare informatie op te leveren over de kwaliteit van zorg. Van zorgaanbieders wordt verwacht dat zij vóór 1 juni 2024, hun kwaliteitsbeeld openbaar publiceren op hun website en aanleveren bij het Zorginstituut Nederland (ZiNL). Meer informatie over het aanleveren leest u in hoofdstuk 5 van het Kwaliteitskompas.

Proces

In het vorige Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg 2017-2022, werd gewerkt met de Vragenlijst kerngegevens. Voor de verwerking van de data, die via deze vragenlijst werd opgehaald, maakte de sector gebruik van een gegevensmakelaar (Mediquest). Met het geactualiseerde kwaliteitskompas, is de Vragenlijst kerngegevens komen te vervallen. Alleen de tweejaarlijkse uitvraag van de kwaliteitsbeelden blijft over.

Op dit moment wordt door de VGN en ZiNL verkend hoe deze vereenvoudigde uitvraag en de aanlevering van de kwaliteitsbeelden kan plaatsvinden.

Bron: VGN

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.