Zorgprestatiemodel: update codelijst prestaties en tarieven en declaratieverkeer

FZ, GGZ

Geplaatst op: 6 januari 2022

Update codelijst

De NZa heeft laten weten dat er twee versies van de codelijst Prestaties en Tarieven in omloop waren en dat in beide een fout is gevonden. Wat betekent dit voor u?

  • Als u de codelijst heeft gedownload van de website Nza dan heeft u de juiste tarieven, maar mist u een kleine update in de beroepen (omschrijving van BP21) en Toeslag consult (duur van TC0012).
  • Als u de codelijst heeft gedownload van de website zorgprestatiemodel.nl dan heeft u de hierboven beschreven updates, maar mist u een update in de tarieven.

In beide gevallen, maar zeker in het tweede geval, raden we aan om zo snel mogelijk de nieuwe lijst te downloaden en zo nodig uw systemen te updaten. U kunt de nieuwe codelijst hier vinden (versie 4 met beschikbaarheidsdatum 03-01-2022).

Voortaan is deze codelijst alleen op Nza te vinden. De Nza biedt haar excuses aan voor het ongemak.

 

Declaratieverkeer

VECOZO zal per 1 januari 2022 het declaratieverkeer via de nieuwe declaratiestandaard GDS801/802 faciliteren. Dit betekent dat vanaf die datum declaraties volgens het zorgprestatiemodel kunnen worden ingestuurd. VECOZO zal nog voor 1 januari 2022 ook de laatste update van de XSD en XSLT in productie nemen. Hierdoor zullen ook alle validaties bij VECOZO goed werken.

Ketentests mogelijk tot 1 april 2022
Het programma Zorgprestatiemodel heeft besloten de ketentest te verlengen tot 1 april 2022. Zo kunnen ook EPD-leveranciers die hun declaratiemodule in het eerste kwartaal van 2022 opleveren een ketentest uitvoeren.

Veldafspraken van kracht
Alle twaalf veldpartijen in het programma Zorgprestatiemodel hebben de veldafspraken ondertekend. De bestuurlijke afspraken gelden vanaf 1 januari 2022.
De veldpartijen hebben deze afspraken gemaakt om het zorgprestatiemodel zo goed mogelijk te laten werken. De afspraken zijn voor iedereen in de sector van toepassing. De NZa verwijst in de regelgeving naar de veldafspraken.
Meer informatie hierover in ons eerder gepubliceerde nieuwsbericht.

 

Bron: Zorgprestatiemodel GGZ en FZ

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.