Kleinschalige zorgaanbieders nu ook op ZorgkaartNederland

Zorgaanbieders

Geplaatst op: 9 september 2022

ZorgkaartNederland

Patiëntenfederatie Nederland en de Branchevereniging Kleinschalige Zorg (BVKZ) gaan intensief samenwerken om het voor bezoekers van ZorgkaartNederland mogelijk te maken zich te oriënteren op de beschikbaarheid, faciliteiten en cliëntervaringen van kleinschalige zorgaanbieders.

BVKZ vertegenwoordigt een kleine 400 zorgondernemers in het MKB. Ze zijn actief in o.a. ouderenzorg, gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg en jeugdzorg. 

Samenwerking van start

ZorgkaartNederlandDe samenwerking tussen BVKZ en de Patiëntenfederatie maakt het voor hen mogelijk om een vermelding te krijgen op ZorgkaartNederland én toegang te krijgen tot alle functionaliteiten die ZorgkaartNederland biedt voor zorgaanbieders. Titia Lekkerkerk, manager producten en diensten bij Patiëntenfederatie Nederland: “Deze samenwerking past in onze strategie om bezoekers meer keuzemogelijkheden te bieden, ook als het gaat om de kleinschalige en PGB-zorgverleners. We zijn blij dat we met BVKZ een partner hebben gevonden die zowel aanbod als kwaliteit transparant willen maken.”

Mark van Barschot, directeur BVKZ, vult aan: “Voor onze leden is het belangrijk dat ze zo veel mogelijk tijd besteden aan waar ze goed in zijn – het verlenen van zorg. De samenwerking met ZorgkaartNederland biedt de mogelijkheid om de keuzemogelijkheid van zorgvragers te verhogen maar ook informatie aan andere partijen zoals zorgverzekeraars en gemeenten beschikbaar te stellen of voor zorgaanbieders om elkaar te vinden. Het biedt kleinschalige zorgaanbieders naast de mogelijkheid zich te presenteren ook als voordeel dat er een koppeling gemaakt kan worden met hun administratie systeem zoals bijvoorbeeld ZilliZ en NEDAP. Hierdoor hoef je basis gegevens maar één keer in te vullen. Tevens is er een automatische koppeling met de meetresultaten (PREM) voor de uitvraag van kwaliteitsgegevens wijkverpleging. Dit scheelt voor onze leden veel tijd.”

Een vermelding op ZorgkaartNederland en de faciliteiten voor kleinschalige zorgaanbieders zijn vooralsnog alleen beschikbaar voor leden van BVKZ.

Zorgkaart voor BVKZ-leden

 

ZorgkaartNederland

Meer dan een miljoen patiënten en cliënten per maand zoeken op ZorgkaartNederland naar een zorgaanbieder die bij hen past. ZorgkaartNederland biedt hen onafhankelijke keuze-informatie, zoals bereikbaarheid, specialismen, en wachttijden, maar ook ruim 1 miljoen ervaringen van anderen.
Voor zorgaanbieders en zorginstellingen is ZorgkaartNederland een betrouwbaar én veilig platform waar zij zich kunnen presenteren, gevonden én gewaardeerd kunnen worden.

ZorgkaartNederland is een product van Patiëntenfederatie Nederland.
Voor meer informatie over deze samenwerking kunt u terecht bij info@bvkz.nl

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.