Wtza – controleer eenvoudig of u al de beste zorg of jeugdhulp biedt

Jw, pgb, Wlz, Zvw

Geplaatst op: 20 mei 2021

Begin volgend jaar gaat de nieuwe Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza) in. Deze wet heeft nieuwe toetredingsregels voor zorg- en jeugdhulpaanbieders. Daardoor verandert een aantal dingen voor startende zorgaanbieders en krijgen zij bijvoorbeeld te maken met een meldplicht. Maar ook voor u als bestaande zorgaanbieders kan de wet gevolgen hebben. Natuurlijk bereidt u zich hier op voor maar wanneer weet u of u aan alle eisen voldoet en wat zijn de eisen nou eigenlijk?

Rol van BVKZ

De toepassing en informatie omtrent de nieuwe wet willen we graag simpel en efficiënt houden. Samen met ketenpartners denkt BVKZ mee over communicatiematerialen, voorbereidingstrajecten en relevantie voor de kleinschalige zorgaanbieders. Komende maanden wordt er nog meer materiaal en kennisproducten ontwikkeld.

Controleer eenvoudig of u al de beste zorg of jeugdhulp biedt

Eind vorige maand zijn de kwaliteitscheck en de FAQ’s over de Wtza online gepubliceerd. Door de kwaliteitscheck in te vullen, kunt u controleren of u aan alle kwaliteitseisen voldoet. In de FAQ’s worden de veelgestelde vragen beantwoord over de Wtza. Deze zijn opgesplitst in verschillende groepen zorgaanbieders.

Kwaliteitscheck
Wanneer u de kwaliteitscheck helemaal doorloopt, ontvangt u als resultaat een downloadbare pdf.

Daarin vindt u een overzicht van waar u staat met de kwaliteit van uw zorg: wat is op orde? wat kan nog beter? en wat ontbreekt nog?

Veelgestelde vragen

Daarnaast kunt u kunt u de veelgestelde vragen raadplegen.

Daarin vindt u wat de Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza) betekent voor nieuwe en bestaande aanbieders van zorg en jeugdhulp

Meer weten?

Bekijk alle kwaliteitsbepalingen voor zorg en jeugdhulp of neem contact op met ons via info@bvkz.nl

Ga naar de Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd voor meer informatie over het toezicht op kwaliteit en veiligheid bij nieuwe zorgaanbieders.

Ga naar de Nederlandse Zorgautoriteit voor meer informatie over de regels voor administratie en declaratie van Zvw- en Wlz-zorg.

Nieuwe zorg- en jeugdhulpaanbieders kunnen voor meer informatie terecht op Melden nieuwe zorgaanbieders.

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.