Wijzigingen in gegevensaanleveringen GGZ

GGZ

Geplaatst op: 23 juni 2022

Wijzigingen gegevensaanleveringen GGZ

wijzigingen-gegevensaanleveringen-ggzAls zorgaanbieder in de GGZ levert u vanaf 1 oktober 2022 maandelijks uw wachttijdinformatie aan via het Zorgbeeldportaal van de NZa. Momenteel verloopt deze aanlevering nog via Vektis. Ook vraagt de NZa u om vanaf juli 2022 twee keer per jaar informatie over de zorgvraagtypering aan te leveren. Lees voor meer informatie de informatiekaart.

Bekijk hier de informatiekaart

Aanleveren wachttijden via Zorgbeeld

Met het aanleveren van de wachttijden (per 1 oktober) ontstaat sneller inzicht in actuele wachttijden. Dat is nodig voor een goed toezicht op de toegankelijkheid van zorg. In de monitors Toegankelijkheid van zorg schetst de NZa hier maandelijks een beeld van. Partijen in de GGZ kunnen deze data gebruiken om knelpunten in de toegang effectiever aan te pakken.

Aanleveren zorgvraagtypering

Vanaf juli 2022 stuurt u vanuit uw ict-systeem halfjaarlijks gegevens over de zorgvraagtypering naar de NZa. Zij gebruiken deze informatie om ervoor te zorgen dat de zorgvraagtypering blijft aansluiten op uw dagelijkse zorgpraktijk.

Toegang tot accounts

Voor beide aanleveringen heeft u een account nodig. Om te voorkomen dat u twee aparte aanvragen voor een account moet doen, ontvangt u binnenkort van de NZa een e-mail waarin zij u om enkele gegevens vragen. Met deze gegevens kunnen zij u in één keer toegang tot beide accounts geven.

Bron: NZa

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.