Wijzigingen CAO Sociaal Werk per 1 januari 2024

Geplaatst op: 18 januari 2024

CAO Sociaal Werk 2024

Per 29 december 2023 is de CAO Sociaal Werk 2023-2025 algemeen verbindend verklaard. Dit betekent dat de CAO geldig is voor alle werknemers en werkgevers die binnen de CAO vallen.

Bekijk hier de CAO Sociaal Werk

Salarissen 

Vanaf 1 januari 2024 gelden nieuwe salarissen, deze stijgen met 4%. De nieuwe loonschalen zijn vastgelegd in de nieuwe CAO Sociaal Werk 2023-2025.

Bekijk hier de salarisschalen

Wijzigingen Functieboek Sociaal Werk 

Het functieboek Sociaal Werk is geactualiseerd. Verschillende functies zijn aangepast, toegevoegd of verwijderd. Op de webpagina van het Functieboek staat ook een toelichtingsvideo, waarin alle wijzigingen toegelicht worden.

Bekijk hier het functieboek

Individueel Keuzebudget 

Het Individueel Keuzebudget (IKB) wordt in 2024 anders berekend dan voorheen. Zo worden de 26 bovenwettelijke verlofuren niet meegenomen als geld, maar als uren in het IKB. Vanaf begin januari kunnen de medewerkers met de IKB-rekentool hun nieuwe IKB–budget berekenen.

Bekijk hier de IKB-rekentool

Wijziging Wet minimumloon 

Het minimumloon wijzigt. Dat betekent dat per 1 januari 2024 ook de salarisschalen van ID- en garantiebanen wijzigen. De nieuwe salarisschalen zijn gebaseerd op het wettelijk minimumuurloon en volgens CAO-afspraken verrekend in de salarisbedragen.

Bron: Sociaal Werk

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.