Nog veel onnodige vijfminutenregistratie in de wijkverpleging

Wijkverpleging

Geplaatst op: 2 juni 2022

vijfminutenregistratie wijkverpleging

vijfminutenregistratie-wijkverplegingNet als in 2021 heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) onderzocht hoe zorgaanbieders tijd registreren in de wijkverpleging en welke administratieve lasten zij daarbij ervaren. Zij zien dat registeren via “zorgplan=planning=realisatie, tenzij” leidt tot de minste administratieve lasten voor zorgaanbieders. De handmatige en geautomatiseerde vijfminutenregistratie blijft ondanks de hogere administratieve lasten een veelgebruikte registratiewijze.

Bekijk de informatiekaart Tijdsregistratie Wijkverpleging 2022

Zorgplan=planning=realisatie, tenzij

Hierbij vormen het zorgplan (de zorgindicatie van de cliënt) en de planning van de zorg, de basis voor de declaratie. Die geldt, tenzij de verleende zorg door onvoorziene omstandigheden afwijkt van de planning. Deze registratiewijze heeft als doel de administratieve lasten voor zorgprofessionals in de wijkverpleging te verminderen.

De NZa roept zorgaanbieders in de wijkverpleging op de mogelijkheden te verkennen voor het gebruik van de registratiewijze “zorgplan=planning=realisatie, tenzij”. De informatiekaart en Vilans, landelijke kennisorganisatie voor langdurende zorg, kunnen zorgaanbieders hierin ondersteunen.

Bron: NZa

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.