Versoepeling preventieve maatregelen zorgvervoer

zorgaaanbieders

Geplaatst op: 16 september 2021

Het OMT heeft op 7 september 2021 een nieuw advies uitgebracht over zorgvervoer. Alle zelfstandig wonende ouderen hebben inmiddels de gelegenheid gehad om zich te laten vaccineren. Ook de groep mensen met een (verstandelijke) beperking die in een instelling of thuis woont is inmiddels op grond van verhoogde kwetsbaarheid of leeftijd in aanmerking gekomen voor vaccinatie.

Het OMT ziet dan ook ruimte om de preventieve maatregelen ten aanzien van vervoer verder te versoepelen:

  • De bezetting kan verruimd worden naar volledige bezetting. Wel is het belangrijk dat de chauffeur en passagiers die tot de genoemde doelgroepen behoren, een medisch mondneusmasker blijven dragen.
  • Voor personen die vanwege hun beperkingen niet in staat zijn om een mondneusmasker te dragen blijven de geldende regels rondom uitzondering van de mondneusmaskerplicht van toepassing. 

Versoepeling per 25 september
De sectorprotocollen zullen zo snel mogelijk in lijn met bovenstaand advies worden gebracht zodat deze versoepeling per 25 september in kan gaan.

Het kabinet verwacht dat deze verdere versoepeling er voor zorgt dat mensen met een beperking en ouderen nog meer in de maatschappij kunnen participeren en dat tegemoet kan worden gekomen aan de groeiende vraag naar zorgvervoer.

Bron: Rijksoverheid

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.