VECOZO: vanaf medio oktober inloggen met authenticatie-app

Zorgaanbieders

Geplaatst op: 7 oktober 2021

VECOZO voert op korte termijn het inloggen met een authenticatie-app op de VECOZO-omgeving (test-, acceptatie- en productie) in voor alle houders van een persoonlijk certificaat. In de afgelopen maanden heeft VECOZO een pilot gehouden onder duizend gebruikers en de ervaringen waren positief.

Vanaf 4 oktober worden nieuwe instanties direct geactiveerd. De al bij VECOZO aangesloten partijen worden de komende tijd in fases overgezet. De eerste groep wordt op maandag 18 oktober overgezet. Behoort u tot deze groep, dan ontvangt uw contactpersoon in de week van 11 oktober hierover nader bericht van VECOZO. Vanaf 1 januari 2022 is inloggen op het VECOZO-webportaal alleen nog maar mogelijk met een persoonlijk certificaat én een authenticatie-app.

Wat houdt inloggen met een authenticatie-app in?
Met de authenticatie-app voegt VECOZO een extra beveiligingslaag toe aan het inlogproces. Concreet betekent het dat u voor het inloggen in de VECOZO-omgeving met uw persoonlijke certificaat, naast uw gebruikersnummer en wachtwoord, ook een code nodig heeft. Deze code wordt gegenereerd door een authenticatie-app die geïnstalleerd is op uw mobiele telefoon. 

inloggen authenticatie-app

Informatiebeveiliging
VECOZO staat voor veilige communicatie in de zorg. U heeft via de VECOZO-diensten toegang tot persoonsgegevens. Het inloggen met een authenticatie-app is een van de twee initiatieven waarmee VECOZO haar informatiebeveiliging nog verder wil verbeteren. Het andere initiatief is het controleren van de IP-adressen waarmee een systeemgebruiker bij VECOZO aanklopt. 

VECOZO informatiebeveiliging

Bron: VECOZO

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.