Vaccinatiebewijzen

Zorgaanbieders

Geplaatst op: 20 mei 2021

Het kabinet treft voorbereidingen voor de mogelijke inzet van vaccinatiebewijzen. Zowel voor nationale toepassing als in internationaal verband (Digitaal Groen Certificaat, DGC). De minister ziet voor de toepassing van vaccinatiebewijzen drie afhankelijkheden: dit moet medisch verantwoord zijn, het moet technisch uitvoerbaar zijn en de benodigde juridische grondslagen dienen goed te zijn vorm gegeven.

De minister verwacht dat het kabinet begin juni een besluit kan nemen over het invoeren van vaccinatiebewijzen in Nederland op basis van verwachte adviezen van de Gezondheidsraad en het Outbreak Management Team (OMT) en de afronding van de technische en juridische voorbereidingen. Dit uitgaande van definitieve Europese besluitvorming over het DGC in juni. Zie voor meer informatie de volledige Kamerbrief.

De Tweede Kamer heeft dinsdagmiddag jl. een motie aangenomen om het gele boekje ook te gebruiken voor de registratie van coronavaccinaties. Meer informatie hierover op de website van de GGD GHOR.

Lees meer

Bron: Rivm/Rijksoverheid

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.