Kinderen van 5 tot 12 jaar kunnen ook coronavaccinatie krijgen

Zorgmedewerkers

Geplaatst op: 16 december 2021

Vaccinatie kinderen 5 tot 12 jaar

vaccinatie-kinderen-5-tot-12-jaarHiermee volgt het kabinet het advies van de Gezondheidsraad van 10 december 2021. Het gaat om alle kinderen in deze leeftijdsgroep. De uitnodigingen voor vaccinatie met een aangepaste, lagere dosering van het Pfizer-vaccin worden naar verwachting vanaf de tweede helft van januari verstuurd. Eerder deze week adviseerde de Gezondheidsraad al om kinderen van deze leeftijdsgroep met een verhoogd medisch risico een vaccinatie aan te bieden. Het is bij kinderen onder de 12 aan de ouders om te beslissen of ze hun kind willen laten vaccineren.

Kinderen krijgen over het algemeen milde klachten bij een infectie met het coronavirus. Toch constateert de Gezondheidsraad dat bij een hele kleine groep wel degelijk leidt tot ernstige klachten waardoor ziekenhuisopname nodig kan zijn. Daarnaast benoemt de Gezondheidsraad in het advies dat vaccinatie waarschijnlijk ook voorkomt dat kinderen langdurige klachten houden na een SARS-CoV-2-infectie (Long COVID).

Uitnodiging en informatiebrief

Kinderen van 5 tot en met 12 jaar krijgen vanaf tweede helft van januari de gelegenheid voor het halen van de prik. De GGD is gevraagd het prikken te verzorgen op de GGD-vaccinatielocaties. Kinderen komen altijd met  hun ouders of verzorgers. De groep kinderen met verhoogd medisch risico wordt vanaf volgende week al uitgenodigd door hun kinderarts. De verwachting is dat hun vaccinaties vanaf 20 december kunnen starten in verband met de te verwachte levering.

Bron: Rijksoverheid

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.