Vaccinatie 12-17 jarigen met een medische indicatie

Jeugdzorg

Geplaatst op: 24 juni 2021

Vanaf 22 juni 2021 kunnen jongeren van 12-17 jaar (geboren tussen 1-1-2004 en 30-6-2009) met een medisch risico een afspraak maken bij de GGD voor vaccinatie met het vaccin van BioNTech/Pfizer. Zij ontvangen hiervoor een uitnodiging van de huisarts.

Deze week is er daarom een alert naar huisartsen verstuurd met informatie over het selecteren en uitnodigen van jongeren die de griepprik ontvangen en jongeren met het syndroom van Down.

Jongeren van 12-17 jaar die in een instelling wonen, worden vanaf deze week in hun instelling gevaccineerd. Ook jongeren met kanker krijgen binnenkort een uitnodiging, zij kunnen half juli worden gevaccineerd in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Kwetsbare jongeren met obesitas en jongeren die in aanmerking komen voor een vaccinatie omdat zij in huis wonen met een kwetsbare huisgenoot, krijgen op een later moment een uitnodiging. Deze route wordt nog uitgewerkt.

Deze week krijgen ook de laatste huisartsen de doses AstraZeneca die zij nodig hebben om bij 60-64-jarigen de tweede vaccinatie toe te dienen.

Bron: RIVM

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.