UWV waarschuwt: zorgwerkgevers lopen risico op terugbetaling NOW

Zorgaanbieders

Geplaatst op: 4 augustus 2021

Een fors deel van de werkgevers die coronasteun hebben gekregen riskeren die helemaal terug te moeten betalen. Bijna 60 procent heeft namelijk nog geen definitieve berekening van de zogenaamde NOW-steun ingediend. Ruim één derde weet niet eens dat die verplichting bestaat. UWV verzoekt werkgevers in actie te komen.

Tot 31 oktober

Uitkeringsinstantie UWV maant werkgevers tot haast. Want de deadline van 31 oktober nadert. Volgens het UWV is er nog tijd, maar werkgevers die geen aanvraag doen voor de definitieve berekening lopen het risico dat ze straks in de problemen komen. Want geen definitieve berekening betekent dat de tegemoetkoming op nul wordt vastgesteld en u dus uw hele voorschot moet terugbetalen.

Zorgwekkend

Van begin april tot eind mei 2020 vroegen 139.000 Nederlandse werkgevers via de NOW regeling een tegemoetkoming in de loonkosten aan. Werkgevers moeten nu dus zelf voor eind oktober de berekening aanvragen om het definitieve steunbedrag te bepalen. Nog geen 42% van hen heeft een definitieve berekening aangevraagd. Uit peilingen blijkt dat 9.881 van de 16.251 werkgevers in de sector zorg en welzijn de definitieve berekening nog moet aanvragen.

Extra probleem

Van de werkgevers die nog geen aanvraag hebben ingediend, geeft 44 procent aan nog bezig te zijn met het verzamelen van documenten of nog te wachten op de derden- of accountantsverklaring. Die laatsten hebben overigens een extra probleem, constateert het UWV omdat het druk is bij boekhouders en accountants.

Nieuwe regeling

U kunt vanaf 26 juli tot en met 30 september 2021 een aanvraag indienen voor de NOW 4.0 bij het UWV.  Lees ons eerdere bericht hierover.

Meer informatie

Vaststelling NOW: Accountantsverklaring

Vaststelling NOW: Algemene informatie

Bron UWV/ Rijksoverheid

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.