Subsidieregeling palliatieve zorg met vijf jaar verlengd

palliatieve zorg, GGZ

Geplaatst op: 27 mei 2021

De subsidieregeling voor palliatieve terminale zorg en geestelijke verzorging wordt met vijf jaar verlengd, tot 1 januari 2027. Daartoe heeft minister De Jonge besloten na een positieve evaluatie van de regeling.

Sinds 2019 is subsidie beschikbaar voor geestelijk verzorging aan huis voor mensen van 50 jaar en ouder. Deze subsidie is er ook voor geestelijke verzorging van kinderen en volwassenen in de laatste levensfase. Met de subsidie kunnen meer vrijwilligers aan de slag in de palliatieve zorg. De regeling kan gebruikt worden voor de inzet, de opleiding en de coördinatie van vrijwilligers. Dat kan bij mensen thuis en in hospices zijn.

Op 1 januari 2022 zou de regeling komen te vervallen. De subsidieregeling is in de tussentijd positief geëvalueerd door onderzoeksbureau HHM. “Uit deze evaluatie blijkt dat voortzetting van de Regeling voor de subsidiëring van de vrijwillige palliatieve terminale zorg en de netwerken palliatieve zorg zeer gewenst is voor continuering van de resultaten van de organisaties en netwerken. Zonder overheidsfinanciering kunnen de instellingen en netwerken niet voortbestaan en zou de continuering van de zorg aan patiënten in de knel komen”, schrijft de minister hierover in een brief aan de Tweede Kamer.

Lees meer:

Toelichting Kamerbrief

Subsidieregeling palliatieve terminale zorg en geestelijke verzorging

Bron: Rijksoverheid en Palliaweb

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.