Subsidie aanvragen voor ondersteuning bij implementatie slimme en digitale zorg

Ouderenzorg | Wlz

Geplaatst op: 16 februari 2023

Ondersteuning implementatie slimme en digitale zorg

Bent u bezig met de ontwikkeling van slimme of digitale zorg in uw organisatie? En kunt u daar hulp bij gebruiken? Dan kunt u ondersteuning aanvragen om hiervoor een (externe) coach in te huren. Dit valt onder de regeling ‘implementatie- en opschalingscoaching Ouderen Thuis’.

Subsidieaanvraag

Voor zorgaanbieders, die zich richten op ouderen in de thuissituatie, gaat op 28 februari a.s. een nieuwe ronde van start om subsidie aan te vragen. In het najaar volgt er een tweede ronde. In deze ronde is 1 miljoen euro beschikbaar: per aanvrager maximaal € 10.000,- inclusief eventueel btw met een maximale looptijd van 6 maanden.

De regeling

De regeling Implementatie- en opschalingscoaching Ouderen Thuis wil bijdragen aan het beter, sneller en duurzamer implementeren en opschalen van zorginnovaties. Die innovaties maken het voor ouderen mogelijk langer zelfstandig thuis te wonen. Met deze subsidie kunt u een coach inhuren die adviseert bij de implementatie en opschaling die nodig is om de innovatie verder te brengen in de praktijk van thuiswonende ouderen. Binnenkort kunt u op de website Zorg voor Innoveren meer lezen over de voorwaarden en wijze van indienen.

Bekijk de website Zorg voor Innoveren

Voorbeelden

U kunt een aanvraag doen die te maken heeft met slimme digitale zorg, maar ook het verder uitwerken van regionale samenwerkingen is mogelijk.
Voorbeelden zijn o.a.:

  • Implementatie/opschaling van de medicatiedispenser binnen de wijkverpleging, zodat ouderen regie houden op hun medicatiegebruik, wat arbeidsbesparing oplevert.
  • Implementatie van het FitThuis beweegprogramma, om nog thuiswonende ouderen met beweegklachten te ondersteunen.
  • Organiseren van multidisciplinaire samenwerkingen binnen gemeenten of regio’s, met als doel ouderen langer thuis te laten wonen.

Bron: Zorg voor Innoveren

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.